În Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sf. Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan”, luni, 6 noiembrie, de la ora 16.30, va avea loc lansarea cărții „Făuritori ai Marii Uniri. Dr. Ioan Ciordaș și Dr. Nicolae Bolcaș”, de Marina German.

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sf. Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan”, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea-Complex Muzeal, vă invită să participați luni, 6 noiembrie, de la ora 16.30, la lansarea cărții „Făuritori ai Marii Uniri. Dr. Ioan Ciordaș și Dr. Nicolae Bolcaș”, de Marina German. Lucrarea este dedicată dr. Ioan Ciordaș – om politic, motorul activității culturale și economice din Beiuș-Bihor – apărător al drepturilor Bisericii Române Unite cu Roma.

În amintirea lui, Viora, soția sa, a scris următoarele rânduri: „Într-o atmosferă de întuneric și inerție generală, veni pe aceste plaiuri năpăstuite un tânăr cu ochii plini de lumină, în suflet cu puteri nebănuite de nimeni – un trimis al Providenței – pentru a recuceri pe seama României – Bihorul, ce ajunsese a fi țara puternicului conte Tisza István! Și a început o luptă fără zgomot – o luptă grea și aspră!

După 17 ani, mândru și încrezător, asemenea unui Făt-Frumos, a învins și a dăruit României Mari, cu prețul vieții sale – Un Bihor românesc! Era dr. Ioan Ciordaș ...”

Lansarea cărții va avea loc luni, 6 noiembrie, de la ora 16.30, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sf. Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan”, Oradea, Bulevardul „Gheorghe Magheru” nr. 25.