Cea dea de-a cincea ediție a Magic Bellydance Festival va avea loc în perioada 8-10 decembrie la Oradea, în organizarea dansatoarei profesioniste și instructor de bellydance, Alya și a școlii pe care o conduce, Orientalya Oradea.

 

„Ediția din acest an reia tradiția întâlnirilor între școli de dans din țară și străinătate pentru a împărtăși bucuria dansului oriental, dar și noi cunoștințe despre această Artă, după ce anii trecuți am fost nevoită să renunț la organizarea festivalului din cauza pandemiei de Covid. Noi toți, comunitatea de dansatori, însă, am continuat să ne pregătim și venim anul acesta cu surprize și mai mari, dornici să arătăm publicului frumusețea și varietatea acestei forme superbe de mișcare!”, spune Alya, organizatorul festivalului.

Prima zi a festivalului aduce pe scena Casei de Cultură a Tineretului din Oradea una dintre cele mai renumite dansatoare din lume, Anna Chepets. Anna, care vine din Ucraina, va susține primul seminar vineri, de la ora 17.00. „Sunt foarte bucuroasă să fiu invitată în România. Este prima dată când vin în această țară, dar sunt sigur că voi avea multe emoții pozitive și voi petrece timp minunat, ne vom distra de minune!”, a declarat Anna Chepets.

Câteva ore mai târziu, respectiv începând cu ora 20.00, va avea loc primul spectacol din cadrul Festivalului, Opening Gala Show. Pe scenă vor urca invitați din mai multe orașe din țară, dar și din Ungaria, Ucraina, Polonia, Cipru, Serbia. Sâmbătă va fi o zi „de foc”. Aceasta începe la ora 10.00 cu Warm Up Class by Stuber Gyongy, profesoară de bellydance din Ungaria, iar de la ora 11.30 unicul profesor de bellydance din România și cel care conduce Soul Belly Dance Academy din Cluj-Napoca, Vlad Jucan, va împărtăși tehnica sa de dans participanților la seminarul de dans oriental. Începând cu ora 14.00, pe scena Casei de Cultură a Tineretului va începe unicul Concurs de Bellydance din România, Cupa Miss Bellydance România 2023. Cel mai așteptat moment al festivalului, V.I.P. Gala Show Royal Edition va aduce pe scenă, începând cu ora 19.00, profesori renumiți de dans din Ucraina, Ungaria, Polonia, Serbia. În cadrul Festivalului puteți admira creațiile vestimentare de dans oriental ale renumitei case Dinasma Design din Ungaria. Și, bineînțeles, un astfel de Festival nu se poate încheia fără o petrecere orientală, care va avea loc duminică seara (10 decembrie) începând cu ora 20.00. Biletele de participare la festival pot fi rezervat pe Bilete.ro