Ceremonia militar-religioasă prilejuită de Ziua Drapelului Naţional va avea loc mâine, 26 iunie, de la ora 11.00. Evenimentul va începe la Biserica cu Lună și va continua pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea.

 

Instituţia Prefectului a anunţat că Ziua Drapelului Naţional va fi marcată la Oradea sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 11.00, după următorul program: oficierea slujbei de sfințire a drapelului național, la Biserica cu Lună; deplasarea pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea; întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă; rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național; primirea drapelului național și legarea la catargul de arborare; binecuvântarea drapelului care urmează să fie înălțat; salutul drapelului național de către oficialitățile prezente la ceremonie; intonarea Imnului național al României și înălțarea drapelului național pe catarg.

„Conform prevederilor Legii nr.96/1998, în fiecare an, la data de 26 iunie, se sărbătorește Ziua Drapelului Național. Tricolorul este unul dintre cele patru simboluri oficiale ale României și are un rol determinant în afirmarea identității naționale. Este elementul de identificare a României și a românilor în lume, fiind arborat atunci când țara este reprezentată la evenimente internaționale.  Cromatica sa este adânc înrădăcinată în arta populară românească, albastrul reprezentând libertatea, galben belșugul, iar roșul sacrificiul înaintașilor noștri. Tricolorul transmite o încărcătură emoțională aparte, este un liant al identității noastre fiind  încărcat de semnificație și simbolism. Acesta trebuie să fie respectat de toții cetățenii României”, precizează Cancelaria prefectului, care atrage atenţia celor care doresc să participe la eveniment să respecte normele de distanțare socială și măsurile sanitare în vigoare.