Organizaţia pensionarilor PSD Bihor a marcat joi Ziua Senectuţii prin organizarea unei mese festive la care au participat aproximativ 160 de persoane vârstnice, membri şi simpatizanţi PSD.

 

Evenimentul a avut loc la Hotel Continental Forum joi, începând de la ora 13.00, şi a fost o întâlnire de suflet la care cei prezenţi s-au simţit ca într-o mare familie. Alături de „seniorii” PSD Bihor au fost prezenţi deputaţii partidului, Gheorghe Bogdan, Sorin Ioan Roman şi Dumitru Gherman, precum şi alţi invitaţi speciali, printre care îi amintim pe Viorica Cherteş, preşedinta Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea (AFOREO), Mioriţa Săteanu, preşedinta de onoare a Uniunii Femeilor Bihor Oradea, Teodor David, senator ales al Mişcării Unioniste „Sfatul Ţării-2” Republica Moldova ş.a. Prof. Teodor David a prezentat auditoriului patru tinere speranţe ale folclorului bihorean, Andrada Abrudan, Teodora Şandru, Bianca Popa şi Alexandru Carţiş, care au încântat participanţii cu melodii alese, potrivite să le ajungă la suflet într-o astfel de zi importantă. „O astfel de întâlnire are loc an de an, însă este primul an în care evenimentul se desfăşoară în această locaţie, motiv pentru care îi mulţumim directorului Hotelului Continental, Andrei Pop, pentru sprijinul oferit. Am dorit ca vârstnicii noştri să se simtă ca într-o mare familie, un bun prilej să ne reîntâlnim cu toţii şi să petrecem clipe frumoase împreună”, ne-a declarat Pavel Mercea, sufletul acestui eveniment.

Una dintre surprizele plăcute oferite de organizatori participanţilor a fost o expoziţie foto, „Oradea, ieri şi azi”, care include fotografii de odinioară, realizate de Nicolae Meseşan, reprezentând fabrici şi uzini construite de bihoreni (mulţi dintre ei participanţi la întâlnire), precum şi actuale, cu Oradea de azi, realizate de fotograful orădean Ovi D. Pop. „Expoziţia a fost realizată cu sprijinul firmei Durans şi a lui Ovi Pop, care şi-a adus contribuţia atât cu suportul tehnic, cât şi cu fotografiile expuse. Îmi doresc ca aceste fotografii să rămână în memoria participanţilor, pentru că sunt imagini care aparţin oraşului şi nu se pot retroceda”, ne-a declarat Nicolae Meseşan.