Lansat de Ziua Mondială a Apei, în data de 22 martie, „WaterSong” - mesajul copiilor din România, a ajuns, în numai trei zile, la peste 3.000.000 de persoane.

La această cifră impresionantă de audiență a proiectului se adaugă cele peste 100.000 de vizualizări și cele peste 250 preluări în media naționale și locale. Producţia „WaterSong” („Cântecul apei”) a fost realizată sub îndrumarea artistică a compozitorului şi regizorului muzical Gabriel Scîrlet, cu ajutorul înregistrărilor cu sunete ale apei din natură trimise de aproape 1.000 de copii de la Cantus Mundi, mixate cu voci ale corurilor din program şi cu intervenţii sonore ale ansamblului de percuţie Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli Toth.

Videoclipul WaterSong este primul proiect sonor participativ pe care copiii din România l-au dedicat apei, realizat de Administrația Națională Apele Române și Programul Național Cantus Mundi Romania. În acest proiect, au fost implicați peste 1000 de copii din 23 de județe.

Videoclipul poate fi accesat pe pagina oficială de facebook a Administrației Naționale „Apele Române”, precum și pe pagina oficială de facebook  Cantus Mundi România și pe canalul Youtube Cantus Mundi.