Clubul Oradea Toastmasters are deosebita onoare și bucurie de invita orădenii, în public, la concursul local de discursuri umoristice și discursuri improvizate. Acesta va avea loc miercuri, 25 septembrie, de la ora 19.15, în Cetatea Medievală Oradea.

A devenit deja o tradiţie ca publicul orădean să se bucure de speech-urile oferite de membrii Toastmasters Oradea, atât în cadrul şedinţelor, când cei care nu sunt membri au ocazia de a participa la secţiunea discursuri improvizate, cât şi în cadrul celor două concursuri, organizate primăvara şi toamna, la nivel local, când participarea este permisă doar membrilor.

La ediţia de toamnă a concursului local de discursuri umoristice şi improvizate, care va avea loc miercuri, 25 septembrie, în Cetatea Oradea, s-au înscris şapte concurenți în total, care vor participa la cele patru categorii de concurs, unii fiind înscrişi la mai multe categorii. Acestea sunt: discursuri umoristice în limba română; discursuri umoristice în limba engleză; discursuri improvizate în limba română şi discursuri improvizate în limba engleză. Dacă la discursurile umoristice participanţii vin cu tema făcută de acasă, la cele improvizate ei vor trage la sorţi o temă, ad-hoc. Timpul în care concurenţii trebuie să se încadreze este între 5 şi 7 minute pentru discursurile umoristice şi 1 sau 2 minute pentru cele improvizate. Pentru a afla cât timp le-a mai rămas, concurenţii vor fi atenţionaţi prin intermediul unor cartonaşe: cel verde le transmite că mai au timp, cel galben că timpul se apropie de final, iar cel roşu că a expirat timpul. După expirarea timpului, concurenţii mai au la dispoziţie maximum 30 de secunde pentru a încheia, în caz contrar fiind descalificaţi.

La final, juriul format din trei membrii Toastmasters cu experienţă va alege câte doi câştigători pentru fiecare categorie. Cei doi câştigători vor reprezenta Oradea la următoarea etapă: Concursul Ariei D2, care va avea loc la Oradea, în data de 19 octombrie 2019. În cadrul acestei etape, vor concura câştigătorii din Oradea, Arad şi Timişoara, următoarea etapă fiind cea naţională.

Orădenii care vor să asiste la concurs sunt rugaţi să vină cu 15 minute înainte de ora anunţată, pentru a nu deranja participanţii. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.