Mii de orădeni au sărbătorit în stradă trecerea dintre ani, în atmosfera de sărbătoare a Târgului din Piața Unirii, unde participanţii s-au putut bucura atât de decoruri frumoase, cât şi de focurile de artificii, dar şi de produsele culinare specifice sărbătorilor.

 

Ca de fiecare dată, focurile de artificii, principala atracţie în noaptea dintre ani, au adunat mii de orădeni în Piaţa Unirii, dar şi în zona din preajma Podului Centenarului, oamenii aşteptând cu nerăbdare numărătoarea inversă. O bună parte din căsuțele amenajate în cadrul Târgului de Crăciun au rămas deschise până după miezul nopții, inclusiv cele cu mâncăruri și deserturi, astfel că cei care au ajuns în zona centrală mai devreme au putut face o ulimă vizită târgului deschis de sărbători. În plus, petrecăreţii s-au putut bucura şi de un concert care a fost oferit în ultima oră a anului 2018 de artiştii italieni Alessia & Fracassoni. Artificiile au fost lansate în acest an din cinci locuri. Cele mai mari şi spectaculoase au fost pe malul Crişului Repede în stânga şi dreapta podului Sf. Ladislau, cât şi din 3 nacele ridicate la 9 metri în zona bisericii Sf. Ladislau. Durata artificiilor a fost de aproximativ 10 minute, iar entuziasmul spectatorilor a fost pe măsură. La finalul spectacolului de lumini, în Piaţa Unirii tunurile au lansat confetti, spre surprinderea orădenilor.

Căile de acces rutier spre Piaţa Unirii au fost blocate luni noaptea, pentru a elibera carosabilul în întâmpinarea petrecăreţilor, care au ocupat şi anul acesta inclusiv podul Sfântul Ladislau. În mai multe puncte strategice au putut fi văzute echipaje ale Poliției, Poliției Locale și Jandarmeriei, dar, din fericire, nu au fost incidente în Noaptea de Revelion.