Promoția 2022 a studenților Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, specializarea Medicină Generală, a oferit marți, 31 mai, o emoționantă serenadă mai multor unități medicale din Oradea și Băile Felix.

După un prim popas la Spitalul Municipal, a urmat Spitalul Pelican, unde decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Adrian Maghiar, le-a mulțumit absolvenților: „Ne-ați onorat cu o serenada minunată. Sunteți o promoție frumoasă, de excepție, vă dorim sănătate, să reveniți în acest centru universitar în calitate de rezidenți!”

După Spitalul Pelican, studenții au încântat cu serenada lor și cadrele medicale ale spitalelor: de Urgență, Psihiatrie, Infecțioase, CFR, Maternitate, Recuperare - Băile Felix și Centrului de Transfuzii Județean, DSP-ului și, nu în ultimul rând, ale Facultății de Medicină și Farmacie. A fost un adevărat maraton care a început la ora 9.00 dimineața și s-a încheiat în jurul orei 18.30. Studenții au pus versuri pe melodiile a trei cântece cunoscute: ,,Asta-i viața de țigan”, de Irina Loghin, ,,Perfect fără tine”, a formației „Vama”, precum și ale cântecului popular italian, manifest ,,Bella ciao!”.

Melodiile studenților anului VI au avut suportul instrumental al câtorva colegi de-ai lor, din același an: Alexandru Migheli, George Jinariu, Elisa Frim, Dalma Szátán, Denis Cojoc, Juhász Karina Paula, Alexandra Kerezsi și Lakatos Daniel, care au fost însoțiți în tot acest periplu de chitare, viori, pianină, tamburină, cajon, amplificatoare etc.

Prin gestul lor, tinerii au ținut să le mulțumească cadrelor didactice care și-au dat silința să-i instruiască.