Voia bună, motocicletele de toate tipurile, gecile de piele, tatuajele și piercing-urile au fost elementele de bază ale weekendului în Băile 1 Mai. Câteva sute de motocicliști din toate colțurile țării și din Ungaria vecină au venit să se distreze împreună la a treia ediție a Bike Fest X3.

 

Mai multe motociclete decât oameni. Așa arăta sâmbătă, în jurul orei 13.00, Ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai. Pe alei, câțiva pasionați discutau despre eveniment în timp ce un bărbat înalt și solid tura la maxim motorul unei bestii nichelate. S-a făcut liniște când unul dintre organizatori a urcat pe scenă, cerând un traducător în limba maghiară, pentru a anunța programul concertelor care urmau să aibă loc în jurul orei 21.00. Trupele de rezistență, orădenii de la N.O.R. și Cargo. Pe ambele alei care duceau spre scenă erau amenajate locații cu medalioane, tricouri, geci, mănuși speciale pentru motocicliști și pentru iubitorii muzicii rock. La câțiva metri, doi bărbați tatuați din cap până în picioare își făcuseră curaj și înotau în apa limpede și albastră a bazinului. Atmosfera era relaxată, mai ales că la boxele mari de la scenă se auzea muzică rock, dar nu foarte tare.      

Evenimentul a venit la câteva zile de la marşul prin şapte judeţeţe în cadrul căruia motocicliștii au promovat campania „Respect în Trafic” ce a avut scopul de a reduce numarul accidentelor de circulație dintre motocicliști și alte categorii de participanți la trafic.

Pe parcursul celor trei zile, motocicliștii au participat la o serie de concursuri distractive răsplătite cu premii nenumărate: schi în patru, box în piscină, trasul frânghiei, poți sa iei berea?, motosumo, tricouri ude, best custom bike, cursa cu obstacole, ouă în tub, airsoft, invârte-te și ia berea etc.

Evenimentul a fost organizat de cluburile Invictus, Black Eagles şi Hawsk în colaborare cu Consiliul Local Sînmartin.