Evenimentul, adresat adolescenților și adulților, va avea loc la sediul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal (Str. Armatei Române nr.1/A), în data de 7 martie, de la orele 15.30 și 16.45.

 

Miresmele florilor din grădina bunicilor vor prinde viață și vor trezi nostalgii, adunate într-un parfum unic, creat alături de designerul Dorin Negrău, în cadrul unui atelier de parfumerie inedit, acum, la început de primăvară, în preajma zilei de 8 Martie. Participanții la activitate vor prepara un parfum de casă, cu miresme florale, pe care îl vor putea oferi celor dragi, alături de gândurile frumoase ale primăverii ce stă să vină.

Dorin Negrău este singurul designer român inclus în cadrul elitistului eveniment de modă New York Fashion Week. Stilul său valorifică elemente din portul tradițional românesc, aducându-le în actualitate prin folosirea noilor tehnologii de afișare textilă a semnelor-simbol, dar și a tehnicilor tradiționale realizate în colaborare cu diverși meșteri locali. Amintirile copilăriei petrecute cu bunica maternă, vara, printre firele de cânepă, la topit, în vale, și, apoi, la melițat, iar iarna, printre tălpile războiului de țesut, cu socala în brațe, nu au fost înlocuite sau șterse de succesul de la cea mai râvnită săptămână a modei. Dimpotrivă, această reușită l-a motivat să promoveze în veșmântul contemporan internațional motivele tradiționale românești, din satul său natal Husasău de Tinca, din zona Crișului Negru.

Înscrierile la atelier se pot face pe persoană sau grup până la data de 5 martie, de luni până vineri, între orele 08.30-15.00, la telefon 0774.499.413. Taxa de participare este de 45 lei/persoană. Locurile sunt limitate.

Atelierul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă.