A fost nebunie sâmbătă seara la toate obiectivele turistice deschise cu ocazia Nopții Muzeelor. La Sinagoga Sion, la concertul Hakeshet Klezmer Band, până la ora 10.00, se dăduseră două mii de brățări, iar în fața Casei Darvas-La Roche, zeci de tineri stăteau la coadă.

Oradea a devenit un oraș animat pentru câteva ore în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ediția a XIX-a a Nopții Muzeelor i-a scos pe tineri din case, oferta culturală fiind una de anvergură.

În intervalul orar 19.00-24.00 au fost deschise porțile Muzeul Țării Crișurilor cu expozițiile permanente ale Secțiilor de Științele Naturii, Arheologie și Istorie, Artă, Etnografie, Lapidariul, Vivariul și expozițiile temporare. La ora 23.00 a avut loc retragerea cu torțe a gărzii voluntarilor, organizată de Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”, filiala Oradea.

La Muzeul Orașului Oradea au putut fi vizitate atât expozițiile permanente, cât și cele temporare. Au mai fost vizitate: expoziția permanentă de la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, expoziția permanentă „Bihorul ... la spargerea lumii” la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, expoziția permanentă (cu jocuri interactive, audiții de poezii și touchscreen-uri) de la Muzeul Memorial „Ady Endre”, Muzeul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Interioarele baroce și galeria de artă ecleziastică de la Palatul Episcopal Romano-Catolic, Cripta arhiereilor (cu un concert de orgă la ora 19.00) la Catedrala Romano-Catolică, expoziția permanentă de istoria farmaciei la Muzeul Farmaciei Rodia, Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea (concert de orgă la ora 21.00), expozițiile de la Catedrala Sf. Nicolae, Templul Francmasoneriei (cu momente muzicale ale studenților Facultății de Arte), Casa Darvas-La Roche (recital cameral: Camelia Andone - pian și Maria Duțu - soprană), Sinagoga Neologă Sion (sesiuni live oferite de Hakeshet Klezmer Band) Sinagoga Aachvas Rein - Muzeul Istoriei Evreilor (cu momente muzicale ale studenților Facultății de Arte), Turnul Primăriei cu concertul Baby Elvis și Pasajul Madach Imre (set live DJ Maatus Pealer).

Tot malul Crișului a fost scăldat în lumină sâmbătă seara, pe strada Libertății, alături de vizitarea Casa Darvas-La Roche, orădenii venind și la concertul AG Weinberger feat. Men-D acid, desfășurat în cadrul celei de-a 32-a ediții a Festum Varadinum.

Noaptea Muzeelor s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Culturii din Franța.