Librăria Humanitas invită orădenii sâmbătă, 22 iulie, de la ora 11.30, alături de Delia Calancia și Petra Boantă, la prezentarea cărții „O zi din viața Deliei. Aşa cum le-a povestit-o trimişilor noştri speciali”. Volumul a fost bestseller Humanitas Junior la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017.

Delia Calancia este o fetiţă de 9 ani care este foarte talentată la desen (ilustraţiile din carte purtând semnătura ei) şi care citeşte de la vârsta de 5 ani. Cartea „O zi din viața Deliei. Aşa cum le-a povestit-o trimişilor noştri speciali” va fi lansată la editura Humanitas Oradea sâmbătă, 22 iulie, şi porneşte de la o filă din jurnalul fetiţei.

„Delia are 9 ani și o energie debordantă. Îi plac cărție („Delia citește tot”, zic cunoscuții), călătoriile, muzeele de artă, muzica, animalele, în special melcii, și culorile. Asta pentru că e artistă în toată puterea cuvântului și se pricepe de minune să găsească prilejuri de desenat. Cu creioane, carioci ori acuarele, imaginație nemărginită și talent pe măsură, zugrăvește cele mai năstrușnice întâmplări. De pildă, în această carte frumoasă ca un album, Delia a desenat povestea incredibilă-dar-adevărată a unei zile care a început la școală și s-a terminat în Olanda. Nu-i nemaipoment?

Vouă v-ar plăcea să locuiți, când veți fi mari, în magazine de delicatese? Dar să aveți meseria de excursioniști? Dar să vă antrenați pentru a fi cei mai grozavi cititori? Dar să fiți călători-vizitatori-de-muzee sau măcar târgoveți de plușuri? Sau, de ce nu, scufundători în Oceanul Pacific? Dacă da, Cartea Deliei e ghidul perfect. O să vă dea tuturor idei, o să vă înveselească și o să vă bucure cu niște desene fantastice. Căci ea știe perfect cum să pui un elefant înăuntrul altui elefant, cum să faci pisici sfârâitoare, și melci filozofi, și prințese cool, și o mulțime de minunății.” (Ioana Nicolaie)

„Delia locuieşte în Vaslui, este elevă în clasa a treia, cititoare împătimită şi artistă în toată puterea cuvântului. De desenat desenează de când se ştie, iar de citit citeşte de la 5 ani cam tot ce-i pică sub privirile curioase. Nu-i de mirare că, împletindu-şi cele două mari pasiuni, până la urmă a ajuns să deseneze ce citeşte şi să născocescă istorii incredibile pe care apoi le ilustrează. Pe deasupra, Delia este mare iubitoare de călătorii de-adevăratelea sau cu gândul: şi-a propus de mică să viziteze toate muzeele lumii, însă unde nu poate ajunge cu trenul sau cu avionul îndrăzneşte să ajungă cu imaginaţia. Aflând despre toate acestea, ne-am hotărât să o cunoaştem şi s-o rugăm să ne povestească mai multe despre ea, ca să facem împreună o carte. Iar Delia ne-a povestit – cu talent, cu haz şi cu desene de o nemaipomenită bogăţie a amănuntelor – o palpitantă zi din viaţa ei. Şi ne-a cucerit pe loc!”, transmit organizatorii.