Asociaţia Internaţională Euro Foto Art, în parteneriat cu Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor şi Comunitatea Evreilor din Oradea, a organizat o inedită expoziţie de fotografie în Sinagoga Zion, sâmbătă, 20 ianuarie.

Evenimentul a fost organizat în cadrul ediției a VI-a a Festivalului Internațional ”Carol Pop de Szathmári - Szatmári Pap Károly”, care a facilitat accesul orădenilor la o serie de expoziţii internaţionale. De această dată pe șevaletele instalate în din Sinagoga Zion au fost fi expuse 40 de fotografii de mari dimensiuni realizate de reputatul artist fotograf  Alberto Modiano din Istanbul (Turcia).

Artistul fotograf s-a născut în 1960 la Istanbul, iar pasiunea pentru fotografie şi-a descoperit-o în 1979. După șase ani, în  1985, s-a alăturat echipei IFSAK (Asociației de Fotografie si Cinema de amatorilor din Istanbul). Este cercetător în istoria fotografiei și a condus mai multe cursuri în istoria fotografiei și a artelor vizuale în diverse instituţii de profil din Turcia. În octombrie 1992 a fost acceptat ca membru al presigioasei Societăți Fotografice Royal din Marea Britanie. În anii 1995 și 1996 a devenit vicepreședinte al IFSAK, al cărui membru onorific a fost declarat pentru meritele sale. Este, de asemenea, membru onorific al BASAF (Balıkesir Photography Association). În 1996 a obținut premiul "Fotograful anului" de TRUVA Kültür ve Sanat Derneği. Între 2003 și 2005 a fost reprezentantul "Muzeului Național de Fotografie" din  Istanbulul fondat de BASAF (Balıkesir Photography Association) la Balıkesir.  Artistul fotograf Alberto Modiano este și reprezentantul Bibliotecii de Imagini  ”M. Emin Tan”. În anul 2008 a devenit din nou reprezentantul BASAF în baza deciziei Consiliului de Administrație.

Vernisajul expoziției a avut  în prezența autorului, sâmbătă, 20 ianuarie şi s-a bucurat de inedite şi unice momente de dans. Acestea au fost interpretate de trupa de dansuri israeliene „Or Neurim” a Comunității Evreiești din Oradea, formată din Alexandrina Chelu, Ildiko Futo, Andreea Cozac, Teodora Betea, Ana Bucevschi si Alexandra Pantiș. De asemenea. Momentele muzicale au fost oferite de Alexandrina si Florian Chelu Madeva.

Expoziția artistului fotograf Alberto Modiano, va rămâne la dispoziția publicului timp de o lună.