Era Shopping Park a fost miercuri, de la ora 18.00, gazda festivității de finalizare a cursurilor de fotografie a unei noi serii de absolvenți. Aceștia au muncit intens la cursuri (6-8 ore pe zi), iar rezultatele s-au văzut în prima lor expoziție.

Premiatul fotograf orădean Ovi D. Pop organizează acest curs, prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Bihor, de trei ani și spune că îi place să-și împărtășească cunoștințele cu iubitorii acestei arte.

„Organizez aceste cursuri din 2016. Prima ediție a fost o premieră națională. Faptul că cei aflați în șomaj pot să opteze pentru aces tip de cursuri era de neconceput în urmă cu câțiva ani. Totuși, o parte dintre absolvenții mei s-au angajat deja în domeniu și se pot face bani frumoși odată ce stăpânești tehnica. La acest curs, ultimul din an, am avut 10 persoane venite prin AJOFM, dar am lucrat în paralel și cu o altă serie de 14 cursanți”, susține Ovi D. Pop.

Cursurile nu au fost tocmai ușoare, dar elevii lui Ovi sunt mulțumiți de modul în care au fost organizate.

„La început ni s-a predat teorie, apoi am avut o parte de compoziție, prezentarea aparatului, a obiectivelor etc. Am avut și două ieșiri pentru fotografiat, una seara, în oraș și una la Șuncuiuș, unde am învățat să fotografiem peisaje și zone întunecate (peștera). În plus, am participat și la o ședință foto de studio, plus una de fotografiere de produs. Ne-am făcut apoi o lucrare de diplomă din 10 fotografii și am susținut un examen scris. A fost o experiență plăcută și interactivă, iar modul de abordare a lui Ovi Pop a fost unul original, plăcut”, a povestit Cristina Iovan, una dintre absolvente.

Expoziția vernisată miercuri poate fi vizitată zilnic la galeria din Era Park.