Între 17 - 23 iunie, Trupa Szigligeti așteaptă publicul la microstagiune: veți putea urmări din nou toate producțiile prezentate în premieră în stagiunea 2018/2019, vor avea loc alte evenimente interesante, iar în ultima zi vor fi decernate premiile stagiunii.

Evenimentul debutează în data de 17 iunie, de la ora 19.00, cu comedia „Beznă de mină”, de Csaba Székely. În următoarea zi, 18 iunie, orădenii sunt invitaţi la drama „Catullus” de Milán Füst, un spectacol care se joacă în două spații diferite ale Studioului Szigligeti. „Catullus” este un spectacol despre pasiune, iubire, intrigi dureroase, dar și despre sufletul uman, mereu enigmatic. O poveste de dragoste care aduce personajele din ce în ce mai aproape de un sfârșit inevitabil. În data de 19 iunie, de la ora 17.00, va avea loc spectacolul jucat de Levente Kovács Jr. - Róbert M. Kardos, „Pietre în buzunare” - o poveste despre filmarea unei producți de Hollywood care dă peste cap viața unui sătuc irlandez. Tot în a doua zi a Microstagiunii, de la ora 19.00, se va juca îndrăgita farsă de Jenő Heltai, „Naftalină”, prezentată în premieră de Revelion. Microstagiunea continuă în 20 iunie cu drama „Platonov” de Cehov, spectacol pe care criticul maghiar Andrea Stuber l-a inclus în topul celor mai bune spectacole ale anului. Prin povestea învățătorului tânăr și plin de ardoare, autorul, dar și regizorul Bálint Botos încearcă să descopere tainele relațiilor umane. În data de 21 iunie, Trupa Szigligeti îşi aşteaptă spectatorii la un eveniment intitulat „Aventură de-o noapte”, care va începe cu o reprezentație a spectacolului „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, de la ora 19.00. Seara va continua tot sub semnul dragostei: tinerii pot opta pentru căsătorii de o zi, se vor lansa  lampioane şi va avea loc o tragere la sorți cu premii.

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19.00, se va juca un spectacol care s-a bucurat de cele mai bune referinţe critice, dar şi de aprecierea publicului: „Occident Express” de Matei Vișniec. În zilele de 19, 20 și 22 iunie, după reprezentaţii, publicul va avea ocazia de a participa la discuții despre spectacolele vizionate, moderate de critici din Ungaria.

În ultima zi a microstagiunii, 23 iunie, se va juca musicalul „Oliver!” de Lionel Bart, urmat de Gala Premiilor stagiunii. În cadrul acesteia, vor fi decernate premiile juriului, dar și Premiul Publicului pentru cel mai îndrăgit actor al trupei. Actorul preferat al publicului poate fi votat pe pagina web a Teatrului Szigligeti, dar și pe buletinele de vot pe care spectatorii le vor primi în timpul pieselor pe care le vor viziona. Abonamentele pentru microstagiune se pot achiziţiona la preţul de 20 de lei şi sunt valabile pentru trei spectacole. Biletele şi abonamentele au fost puse în vânzare la casieria teatrului (luni și joi, între orele 10.00 și 15.00, marți, miercuri și vineri, între orele 14.00 și 19.00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor), respectiv online, pe www.biletmaster.ro.