Atmosferă frumoasă sâmbătă seara în Parcul 1 Decembrie cu ocazia Orei Pământului. Corul Cantus Mundi a încântat publicului cu piesele lor, iar trupa Juggler i-a lăsat pe orădeni cu gura căscată, în cadrul unui spectacol de jonglerii cu foc în cadrul unui eveniment organizat de Rotaract Club Oradea.

Ora Pământului 2019 a fost sărbătorită în județul Bihor de peste 750 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi: peste 600 de copii din 10 coruri au cântat în Parcul 1 Decembrie din Oradea, simultan cu 150 de copii și tineri de la Liceului Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd. Copiii și tinerii, alături de coordonatorii corurilor, familii și prieteni, au cântat pentru a aduce naturii și bihorenilor mesajul lor de implicare și responsabilitate.

Cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului „Ora Pământului” a fost realizată de organizația Rotaract Club Oradea. La inițiativa tinerilor din Rotaract, Oradea a fost primul oraș din România care s-a alăturat începând cu anul 2008 mișcării globale Earth Hour. Proiectul nu constă doar în stingerea luminii pentru o oră, ci se referă la un adevărat angajament pentru schimbarea comportamentului şi stilului de viaţă, cu scopul de a reduce cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător. Tinerii voluntari de la Rotaract Club Oradea și Interact Oradea, împreună cu cei de la Comunitatea Scoutiștilor Orionini, au asigurat necesarul de lumânări ecologice şi au coordonat aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea. Sărbătorirea „Orei Pământului” s-a desfășurat, simultan, în 85 de localități din 33 de județe din țară.