Cetatea Oradea găzduiește, în data de 29-31 mai 2015, prima ediţie a  Campionatului judeţean de gătit în aer liber - Oradea GrillFest & Rock. În competiţie s-au înscris restaurante, firme de catering, firme specializate în gătit în aer liber și săli de evenimente, dornice să împărtăşească din secretele lor. În plus, concursul este deschis şi amatorilor.

Orădenii sunt aşteptaţi în weekend-ul 29-30 mai în Cetatea Oradea, acolo unde va avea loc prima ediţie a campionatului judeţean de gătit în aer liber Oradea GrillFest&Rock. Participanţii au ocazia de a degusta: mititei, cârnaţi, carne de: porc, vită, oaie, capră, iepure, pasăre, peşte, fructe de mare, legume și fructe, închegate în delicioase preparate - toros, bogracs, gulyas, bob-gulyas, fasole cu ciolan, tocăniţe, produse speciale, ciorbe şi supe sau garnituri.Vineri, 29 mai, de la ora 16.00, va avea loc  Deschidere festivă. La ora 16,30 va începe concursul de interpretare „Mândru-i cântecu-n Bihor". În intervalul 16.30-18.30 se vor desfăşura concursuri de gătit în aer liber - amatori (slănină în frigare etc.). De la ora 19.30 vor concerta  JazzToday, Dutka Andras Band, Pseudonym. Sâmbătă, 30 mai, de la ora 11.00, va avea loc spectacolul de teatru pentru copii „Poveşti populare ruseşti" (Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria). Între orele 12.00-17.00 - Concurs de gătit la plită, grătar, ceaun şi proţap - profesionişti (Proba 1); 12.20-12.40 - Trupa Rit-Mic; 14.00-16.30 - „Mândru-i cântecu-n Bihor" - spectacol de folcor (ansambluri, interpreţi); 16.30-17.30 - Demonstraţii (workshop-uri) - maeştri în artă culinară (chef Adi Pop); 17.30-18.30 - Parada Ordinului Cavalerii Vinului European & Degustare de vinuri bihorene - Centrul de cultura şi civilizaţia vinului Millesime; 18.30-19.30 - Concursuri de gătit în aer liber - amatori (peşte la grătar etc.); 19.30-19.35 - Moment de magie - Eduard şi Bianca; 19.35-23.00 - Concerte: Miraj, Sign Out, A.G. Weinberger. Duminică, 31 mai, ora 10.00-11.00 - Spectacol de magie pentru copii - Eduard şi Bianca; 12.00-17.00 - Concurs de gătit la plită, grătar, ceaun şi proţap - profesionişti (Proba 2); 13.00-15.00 - Demonstraţii (workshop-uri) - reţete tradiţionale bihorene; 15.00-19.00 - Concursuri de gătit în aer liber - amatori (bogracs etc); 16.00-18.30 - „Mândru-i cântecu-n Bihor" - premiere, spectacol Ansamblul Crişana; 19.00-19.30 - GrillFest - Festivitate de premiere; 19.30-23.00 - Concerte: Acelsziv, N.O.R., Sarmalele Reci. Încă de la prima ediție și-au unit forțele: Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia Firmelor Bihorene, Asociaţia Culturală D'ART, Consiliul Judeţean Bihor - Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, Asociaţia Comunelor din România - Filiala Bihor, A.C.O.R.1997, Oradea ARDT,  Ioan Covaci, Klein Ioana Teodora, D.S.V.S.A. Bihor, I.P.J. Bihor, I.J.J. Bihor, I.S.U. Bihor şi o serie de sponsori.