340 de persoane au luat sâmbătă startul la Oradea Night Run, un eveniment care s-a desfășurat într-o atmosferă frumoasă în Parcul 1 Decembrie. La categoria cea mai dificilă, semimaraton, după o oră și aproape 25 de minute de alergat, câștigător a fost declarat Valentin Popa.

 

Latura dinspre Statuia Ostașului Necunoscut a Casei de Cultură a Sindicatelor din Parcul 1 Decembrie s-a animat sâmbătă, după ora 16.00, când concurenții au început să vină pentru a-și lua kiturile de alergare. Până la ora 20.00, cei prezenți au făcut diferite activități sportive cu Dynamic Studio. La 19.30 a avut loc ședința tehnică, iar cu 15 minute înainte de startul cursei, alergătorii au făcut încălzirea pe ritmuri antrenante cu antrenor care le explica ce să facă, de pe scenă. Atmosfera era una frumoasă, explozia de culoare a ținutelor viu colorate combinându-se cu ritmul muzicii și cu lumina gălbuie a soarelui care părea că se ascunde la capătul aleii, în spatele statuii soldatului necunoscut.  

La 20.00 s-a dat startul cursei, participanții pornind spre centrul parcului, sub blițurile curioșilor și a prietenilor veniți să îi susțină.

La categoria „Mini”, traseu de 4,7 km, câștigător a fost Ferenc Domahidi, de la A.C.S. Miercurea Nirajului, cu un timp de 16 minute și 43 de secunde. Pe locul doi s-a clasat Mircea-Aurel Popa (Oradea), de la Speedrunners, cu 17 minute și 56 de secunde, și pe locul trei - Daniel Marinescu, din București, cu 18 minute și 15 secunde. La categoria „Cross”, 10.9 km, locul I a fost ocupat de Marius Fora (Oradea), de la Xterra, cu un timp de 38 de minute și 21 de secunde. Pe locul II s-a clasat Ruben de Vicente (Ploiești), de la Roquet Team, cu un timp de 38 de minute și 39 de secunde, iar pe locul III, Valentin Călărașu (Oradea), cu un timp de 42 de minute și 21 de secunde. La cea mai grea categorie „Semimaraton” (21.8 km), după o oră și aproape 25 de minute de alergat, câștigător a fost declarat Valentin Popa, din Dumbrăvița. Pe locul doi s-a clasat Adrian Popa (Bacău), de la Tigres VeloRun, cu o oră și 28 de minute, iar pe locul III, cu o oră și 31 de minute, Gabriel Valentin Timiș, din Jimbolia.

La Categoria „Open”, primii trei clasați pe fiecare traseu la femei/bărbați au fost premiați cu cupe, la fel ca primii 3 clasați de la fiecare categorie de vârstă.   

Una peste alta, evenimentul, organizat de ACS Xterra Sport Bihor, a fost unul de succes, demonstrând că Oradea are nevoie de sport.