În acest an, Ziua Veteranilor de Război a fost marcată printr-o ceremonie militară scurtă, desfășurată fără public, din cauza contextului pandemic, la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial din Cimitirul Municipal „Rulikowski”.

La ceremonie au fost prezenți subprefectul Daniel Palaghianu, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, viceprimarul Arina Moș și înlocuitorul comandantului Garnizoanei Oradea, locotenent-colonel Bogdan Niță. Programul a început cu prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului stabilit în dispoztiv și intonarea Imnului național al României. Despre importanța evenimentului a vorbit subprefectul Daniel Palaghianu, după care au fost depuse coroane din partea Instituției Prefectului – Județul Bihor, Consiliului Județean Bihor, Primăriei Oradea și Garnizoanei Oradea.

Alături de coroanele depuse de oficialităţi, au fost depuse coroane de flori şi din partea filialei Bihor a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război şi a filialei Bihor a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria".

Ziua Veteranilor de Război a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1.222/2007 şi se sărbătoreşte în fiecare an la 29 aprilie, în onoarea tuturor militarilor români care au luptat şi şi-au dat viaţa, în timpul celor două conflagraţii mondiale, pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Data a fost aleasă pentru că, în data de 29 aprilie 1902, prin  Decret Regal, a fost instituit titlul de veteran de război în onoarea combatanţilor din Războiul de Independenţă. Instituția Prefectului – Județul Bihor a precizat că, în prezent, la nivelul județului, mai sunt în viață 15 veterani de război care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, cel mai în etate având respectabila vârsta de 101 ani.