Pentru prima oară în oraşul nostru, sâmbătă, în incinta Complexul Era Park, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Ciocolatei, un eveniment care a atras peste 100 de copii, de diferite vârste, prilej cu care au savura cea mai mare ciocolată din oraş. Formată din 100 de tablete, ciocolata uriaşă a avut peste doi metri lungime şi un metru lăţime, fiind cumpărată special de organizatori pentru acest eveniment.

Din program au făcut ateliere de creaţie, în cadrul cărora reprezentanţii Cofetăriei Savor le-au arătat copiilor cum se face ciocolata, cum se toarnă în forme etc. De asemenea, cei mici, dar şi cei mari s-au bucurat de cele mai dulci delicii şi cele mai apetisante deserturi. Totodată, copiii au avut parte de o distracţie foarte dulce: desene şi facepainting cu ciocolată, dar şi concursuri cu multe premii din ciocolată. „Ideea de a organiza acest eveniment îmi aparţine. Ziua Internaţională a Ciocolatei se marchează pe 11 iulie, însă noi o sărbătorim astăzi (n.r. - sâmbătă), pentru a oferi cât mai multor copii posibilitatea să participe la acest eveniment. Toată lumea este foarte mulţumită, motiv pentru care dorim să repetăm acest eveniment şi anul viitor", ne-a declarat Delia Flechianu, coordonator marketing Era Shopping Park. Istoria ciocolatei începe cu 2000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud. Cristofor Columb, descoperitorul Americii, a fost primul explorator care s-a bucurat de beneficiile acestor boabe, dar, aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat iniţial de prea multă atenţie, deoarece nu se ştia la ce folosesc. Apoi, conchistadorul Hernando Cortez a servit o băutură preparată din boabe de cacao, de azteci. Adăugând trestie de zahăr, vanilie şi scorţişoară, gustul a fost îmbunătăţit considerabil. În urma acestui episod, fascinaţia pentru cacao şi pentru ciocolată a crescut foarte mult. Cercetările ştiinţifice au arătat faptul că oamenii care consumă ciocolată au mai puţin ţesut adipos decât cei care nu mănâncă. De asemenea, din punct de vedere caloric, ciocolata este neutră, deci, este un bun aliment în diete, deoarece accelerează metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral şi hipertensiune.