Un tânăr se află de aproximativ două ore pe acoperişul Palatului Vulturul Negru ameninţând că se aruncă în gol. Un echipaj de la SMURD, jandarmi şi poliţişti se află la faţa locului, iar un negociator a urcat pe acoperiş. Pompierii au adus şi o scară telescopică cu platformă pentru a-l da jos pe tânăr, însă acesta s-a ridicat în picioare pe acoperiş strigând că se aruncă. Pompierii au dat înapoi, autovehiculul fiind îndepărtat. Zeci de curioşi s-au oprit în Piaţa Unirii pentru a face poze cu telefoanele mobile.

După mai multe zeci de minute petrecute cu negociatorii, tânărul a dat câteva ture pe acoperiş, apoi a dispărut din raza vizuală a celor de jos. După câteva minute a fost coborât şi a fost preluat de echipajul medical SMURD, care a intrat cu autosanitara până în pasajul Vulturul Negru. Aici jandarmii şi poliţia au închis cu un coordon accesul în pasaj, lumea adunată în Piaţa Unirii dând iama să-l vadă pe tânăr.

Două femei, aparent din familia tânărului, au cerut insistent echipajului SMURD să nu fie dus la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea, iar echipajul le-a asigurat că tânărul va fi dus la spital doar pentru analize.

Surse din cadrul poliţiei bihorene ne-au declarat că tânărul era incoerent în exprimare, din acest motiv negocierea cu el a durat destul de mult.