Peste 160 de cai și 41 de atelaje vor concura în acest weekend la Pășunea Berkeș din Oșorhei în cadrul ediției a treia a Concursului Internațional de Atelaje.

 

Pentru a anunța și a promova competiția, duminică, 21 aprilie, centrul orașului Oradea a fost cucerit de o paradă de 10 atelaje trase de cai, venite atât din România, cât și din Ungaria.

În perioada 25-28 aprilie, Pășunea Berkeș redevine locul de întâlnire pentru sute de participanți și spectatori, pasionați de atelaje și iubitori de cai. Concurenți din 7 țări, cu 41 de atelaje, se vor întrece în probe de dresaj, maraton și conuri. În total vor fi peste 160 de cai, ceea ce este o premieră în România. Tot în premieră, anul acesta se va organiza și Concursul cu Ponei pentru copii.

Conform programului, vineri, 26 aprilie, de la ora 11.00, va avea loc proba de dresaj, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11.00 - proba de maraton și duminică, 28 aprilie, ora 11.00 - proba de obstacole.

Este o ocazie unică de a vedea unii din cei mai valoroși cai din Europa, cele mai luxoase atelaje și cei mai titrați driveri din lume, care cu siguranță vor face spectacol în cele trei zile ale evenimentului.

Concursul Internațional de Atelaje a ajuns la a treia ediție și este cea mai importantă competiție de acest fel din România, fiind clasificat de Federația Internațională Ecvestră drept un concurs de 3 stele.

Evenimentul este organizat de Primăria Oşorhei, Agenția Națională pentru Sport şi Federaţia Ecvestră Română, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Visit Oradea.