Filarmonica de Stat Oradea invită copiii, părinții și bunicii la concertul special de „Ziua Copilului”. Evenimentul va avea loc joi, 1 iunie, la sala de concerte „Enescu - Bartók”, atât de la ora 17.00, cât și de la 18.30.

Programul este gândit pe baza desenelor animate și a filmelor pentru copii, câteva dintre titlurile regăsite în concertul Filarmonicii fiind: „Cars”, „Shreck”, „Pirates of the Caribbean” sau „The Flinstones”. Membrii Orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea se vor bucura să încânte copiii cu magia muzicii, chiar de ziua lor. Alături de ei, dirijorul Lorenzo Moroni și solista Timea Nagy vor face parte din povestea concertului de 1 iunie!

Unul dintre cele mai apreciate momente ale concertului de 1 iunie din anul precedent a fost acela al înmânării unor diplome pentru copiii care au venit costumați. Fiind un moment-cheie al evenimentului, acesta se va desfășura în același mod și anul acesta. Prin urmare, copiii sunt invitați să se costumeze în personajele desenelor animate sau în orice altceva își doresc și le face plăcere. Ei vor fi răsplătiți cu diplome, ca niște adevărați artiști.

Lorenzo Moroni este prim-cornist la Filarmonica de Stat Oradea, îmbrățișând astfel atât arta instrumentală, cât și pe cea dirijorală. Acesta s-a născut la Gallarante, Italia și a studiat cornul la Liceul de Muzică din Varese, continuând apoi studiile la Conservatorul Gaetano Donizetti din Bergamo. În Italia a colaborat cu instituții precum: Orchestra Simfonică din Milano și Torino, Academia Santa Cecilia din Roma sau Teatrul Carlo Felice din Genova. Din 1998 Lorenzo Moroni s-a stabilit la Oradea, susținând în cadrul Filarmonicii recitaluri camerale și concerte în calitate de solist. În plus, a colaborat cu instituții de cultură din țară, precum Filarmonica de Stat din Timișoara, Arad și Satu Mare, dar și Opera Națională din Timișoara, Opera Națională Română și cea Maghiară din Cluj-Napoca.

Nagy Timea este absolventa Liceului de Muzică și Arte Plastice din Miercurea-Ciuc. După absolvirea liceului, a ales Facultatea de Muzică din Oradea pentru a se specializa în interpretarea flautului, obținând licența în anul 2005. Stabilită la Oradea, Timea Nagy a colaborat cu Corul Filarmonicii de Stat în cadrul stagiunii 2012-2013. În paralel a studiat cântul vocal la specializarea Muzică ușoară, la clasa profesoarei Lacrimioara Deac din cadrul Școlii Populare de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. Din anul 2017 a început să colaboreze cu „Oradea Wind Ensemble”. De asemenea, începând cu anul 2013 a fost angajată în Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea în calitate de artist instrumentist la flaut.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.