Piaţa Ioşia - Pentru că preţul mieilor nu scade nici numărul celor sacrificaţi nu creşte
După o săptămână de la startul tăierii mieilor cu prilejul Sărbătorilor de Paşti, preţul în viu al acestora a rămas neschimbat: 15 lei/kg. În Piaţa Ioşia au intrat 400 de miei, însă abia puţin peste 300 au şi fost sacrificaţi, în vederea comercializării.
În prima zi, 13 aprilie, în care s-a deschis hala de sacrificare din Piaţa Ioşia doar doi miei au fost cumpăraţi de orădeni pentru masa de Paşti. A doua zi, numărul mieilor vânduţi s-a ridicat la şase, urmând ca, în fiecare zi, solicitările orădenilor să crească. În toată această perioadă, spre sacrificare au fost aduşi aproximativ 400 de miei, aceştia fiind furnizaţi de 11 ciobani. "De la deschiderea halei de sacrificare a mieilor din Piaţa Ioşia au fost încasate taxe pentru 400 de miei. Până ieri, conform informaţiilor obţinute de la administratorii pieţei, au fost vânduţi în vederea sacrificării peste 300 de miei", ne-a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS.
Cât priveşte preţul de vânzare a mielului, acesta a rămas la fel ca la începutul perioadei, 15 lei/kg miel viu, la care se se adaugă taxa de sacrificare, de 25 lei. Cumpărătorul trebuie să ştie că după sacrificarea mielului, va rămâne cu o cantitate de carne de cel mult 60% din greutatea sa în viu. Programul de funcţionare a halei de miei din Piaţa Ioşia este de la 8.00 la 20.00, inclusiv sâmbătă, 23 aprilie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.