Atmosferă plăcută sâmbătă, la ora 16.00, în Piața Unirii din Oradea. Sute de tineri îmbrăcați în alb așteptau să plece în prima cursă a „concursului” de distracție „Color Run”. Muzica răsuna puternic din difuzoare, iar corturile de la care se luau kiturile de concurs erau pline de lume.

Pe Republicii terasele erau pline în așteptarea finalei de la Roland Garros. Și totuși, Piața Unirii a fost și ea plină la startul „Color Run”. Mămici cu fetițe de mânuță, tineri de toate vârstele, pe grupulețe, muzică și multă voie bună.  Startul s-a dat la difuzor după ce o mascotă simpatică i-a animat pe participanți. A fost show. Sute de kilograme de pudră colorată și valuri de spumă au fost pregătite pentru cei mai curajoși orădeni. Desfășurată pe un traseu de 5 kilometri în care elementul de bază a fost distracția, la fiecare kilometru parcurs, participanții au trecut printr-o poartă de culoare, în care au fost vopsiți din cap până în picioare cu pudră colorată, 100% naturală, pe bază de amidon de porumb. Participanții au ales una din cele trei categorii: Standard Hero, Premium Super Hero sau VIP Legend, iar copiii sub 6 ani au participat gratuit. Kitul Standard a cuprins un tricou alb de super-erou, medalie cu unicorn, un buff (material textil versatil, ce poate fi folosit pe post de bentiță, bandana sau manșetă), o insignă, un număr de concurs și două tatuaje temporare, iar la linia de sosire fiecare participant a primit o medalie cu unicorn și un plic de pudră colorată.

The Color Run Hero Tour susține Fundația Renașterea pentru a derula campanii destinate sănătății femeilor, devenind astfel cauza oficială a celei mai fericite curse de alergare din lume. În România, anual, mii de femei devin super-eroine învingând cancerul. În țara noastră, The Color Run a ajuns la ediția cu numărul  24,  adunând până acum aproximativ 100.000 de alergători și milioane de zâmbete, în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Mamaia.

În Oradea, evenimentul a fost  organizat în parteneriat cu Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Primăriei  Oradea, Poliției Rutiere și Poliției Locale.