Primăria municipiului Oradea, Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Culturală D’ART sunt organizatorii primei ediţii a campionatului judeţean de gătit în aer liber - Oradea GrillFest & Rock, care a debutat, vineri, în Cetate.  

Restaurante, firme de catering, specialişti în gătitul în aer liber vor lucra, până duminică, în Cetatea Oradea, la prima ediţia a competiţiei. Echipele concurente vor găti la plită, grătar, ceaun şi proţap; „ingredientele” sugerate fiind mititei, cârnaţi, carne de porc, vită, oaie, capră, iepure şi pasăre - proaspătă, afumată sau pastramă, peşte şi fructe de mare, legume şi fructe; produsele finale pot fi toroş, bogracs, guiaş, bob-gulyas, fasole cu ciolan şi tocăniţe, ciorbe şi supe, garnituri, sosuri şi produse speciale. Orădenii sunt aşteptaţi să participe la eveniment, unde nu vor avea parte doar de mâncare bună ci şi de distracţie. Printre artiştii şi trupele care vor concerta în fiecare seară se numără A.G. Weinberger, Sarmalele Reci, Jazztoday, Pseudonym, Sign Out, N.O.R.; sâmbătă şi duminică dimineaţa, actorii Trupei Arcadia şi magicienii profesionişti Eduard şi Bianca vor susţine spectacole pentru copii. Pe toată durata evenimentului, în Cetatea Oradea are loc un Târg de produse tradiţionale bihorene şi expoziţii cu vânzare de artă plastică şi carte, toate cu intrare liberă. În plus, scena Oradea GrillFest & Rock 2015 va găzdui şi festivalul-concurs de muzică populară „Mândru-i cântecu-n Bihor”.