Cetatea Oradea a găzduit, la sfârşit de săptămână, prima ediție a evenimentului „Primăvara din grădină”, care a reunit un târg cu standuri ale comunelor și producătorilor din Bihor, o serie de workshop-uri şi concursuri, precum și activități educative dedicate copiilor. Sute de orădeni s-au adunat, încă de vineri seara în Cetate, pentru vizitatori fiind pregătită, sâmbătă, o salată uriaşă, de peste 1.000 de kilograme. 

Manifestarea a adunat în Cetatea Oradea 30 de producători din județul Bihor, pentru a promova consumul de produse locale și un stil de viață sănătos. În cele trei zile au fost organizate workshop-uri dedicate producătorului, consumatorului, precum și industriei ospitalității din Bihor.

Produsele exclusiv bio, de la producători locali, au fost vedetele celor peste 1.000 kg de salată, pregatită, sâmbătă, chiar în fața curioșilor. Sub coordonarea Asociației Bucătarilor Profesioniști din România, salata uriașă a fost împărţită gratuit celor prezenţi. Tot pe scena din Cetate s-a desfășurat un concurs de gătit între liceele din Bihor cu specific de industrie alimentară jurizat de Asociația națională a bucătarilor și cofetarilor din România. Pentru a implica și copiii în acest demers de a mânca sănătos, duminică, a fost organizat un concurs de mini master chef, intitulat „Le petit Chef”, gestionat și regizat de Chef Tiberiu. Copiii mai mici au avut și ei o activitate dedicată, denumită „Salata virtuală”, unde au putut realiza un puzzle cu legume de primăvară. Vineri, deschiderea evenimentului a fost făcută de Orchestra Filarmonicii Oradea care a concertat în aer liber, sute de orădeni luând parte la debutul manifestărilor din Cetate. Sâmbătă, a fost rândul trupei Taxi să urce pe scenă, în timp ce duminică, programul artistic s-a încheiat cu un concert susținut de Adda. Nu a lipsit din program nici muzica populară, în fiecare zi, între orele 19.00 și 21.00, având loc un program folcloric susținut de ansambluri folclorice și interpreți din Bihor și organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPTC) Bihor. Organizatorii au promovat şi mişcarea, ca atitudine sănătoasă, prin prezentarea, în colaborare cu săli de fitness, a unor exerciţii de menţinere a sănătăţii fizice. Mișcarea a fost promovată și printr-o defilare a doamnelor cu biciclete, care a avut loc duminică, cu sprijinul organizației Skirt Bike. Evenimentul „Primăvara din grădină” a fost organizat de Primăria municipiului Oradea, prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune,  ACPPA „Crișana” - Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana, Consiliul Judeţean Bihor, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.