Aleile Parcului Bălcescu au fost pline în acest weekend de părinți și bunici cu copii, de iubitori de folclor, amatori de produse tradiționale sau de curioși. Festivalul Mustului a avut de toate, reușind să atragă categorii diferite de oameni dornici să guste mustul de anul acesta, să bea un pahar de vin, să mănânce bunătăți tradiționale sau să își dea copiii cu trenulețul sau caruselul.

Forfotă mare sâmbătă, în jurul orei 18.00, în Parcul Nicolae Bălcescu. Tarabele cu bunătăți erau pline de lume, sticlele cu must și cu vin atrăgeau privirile tuturor, mai ales că în trei locuri, producătorii storceau strugurii sub ochii clienților. Oaspeții mai puteau cumpăra porumb fiert, plăcinte, must la pahar (5 lei), mici, miere și foarte multe sortimente de bomboane. În capătul aleii, după tarabele cu bunătăți, 70 de persoane se adunaseră pentru a urmări mai multe formații tradiționale care dansau și mai multe interprete de muzică populară în costume specifice.

Printre artiștii speciali invitați în cele trei zile la eveniment, s-au numărat mai multe ansambluri folclorice promovate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Bihor, soții Maria și Petre Botiș din Maramureș, Ansamblul Aușana (coordonator Silviu Botiș), surorile Lorena și Denisa Ghib, Maria și Alexandra Secan, Brigitta Mohacsi, Ansamblul „Floarea Barcăului” din Marghita (coordonatori Sergiu Duca și Mădălina Tătar), Meda Music (coordonator Meda Horjan), Grupul Vocal „Moștenitorii Cântecului” (coordonator Anamaria Gal), Nuntașii Bihorului, cu soliștii: Maria Haiduc, Florica Ruja, Mariana Militaru, Teodora Șandru, Mihai Jula, Alexandru Carțiș, Cristian Mihoc și Alexandra Buș, Alex David, Cătălin Bulgaru, Octavian Blaga, Maria Alexandra Secan, Denisa Briscan, Andrei Corb, Live Radu Barbura cu soliștii Larisa Tripon și Liliana Mateiaș.