Sala Sporturilor Antonio Alexe din Oradea a devenit, duminică seara, neîncăpătoare, cu prilejul spectacolului „România ne unește”, un eveniment care a reunit nume sonore din muzica autohtonă.  

În cadrul evenimentului, aflat la cea de-a II-a ediție, au evoluat și anul acesta invitați de seamă: Maria Dragomiroiu, Traian Jurchelea, Viorica Flintașu, Zinaida Bolboceanu din Republica Moldova, Ionuț Fulea, Sava Negrean Brudașcu și Nicolae Furdui Iancu. Aceștia au fost acompaniați de orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

În plus, pentru a promova folclorul bihorean, au fost invitați trei tineri talentați din Bihor: Ioana Urs, Vlad Ștef și Simona Gherman, care au deschis evenimentul cu un moment artistic special, dedicat regretatelor interprete Florica Ungur și Florica Duma. Spectacolul a fost prezentat de Iuliana Tudor, cunoscuta prezentatoare a emisiunii „O dată-n viaţă”, difuzată de TVR. A fost o seară memorabilă, în care oameni de toate vârstele, de la copii mici până la bunici, au ales să-şi petreacă timpul liber într-un mod aparte: româneşte. Evenimentul, care a durat mai bine de trei ore, a făcut parte din seria de manifestări pe care Primăria Oradea le organizează cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Toate cele 1.500 de bilete disponibile pentru acest spectacol s-au epuizat în scurt timp de la punerea lor în vânzare, prețul unui bilet fiind de doar 10 lei.