În cadrul atelierelor Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, va avea loc atelierul de educație muzeală „Să ne împrietenim cu broasca țestoasă Leopard”.

Evenimentul se va desfășura în data de 30 iulie, între orele 10.00 – 12.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A).

Activitatea este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6-10 ani și va cuprinde: prezentarea unor detalii despre broasca țestoasă Leopard; prezentarea (plimbarea) exemplarului de broască țestoasă Leopard, prezent în vivariul muzeului; discuții interactive despre specii de broaște țestoase care se găsesc în România; vizitarea Vivariului (fără ghidaj).

Activitățile sunt organizate și susținute de Dalida Moga, educator muzeal în cadrul Serviciului Relații Publice și Expoziții, și Adrian Gagiu, șef serviciu Științele Naturii și Muzee Memoriale, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

Atelierul se desfășoară cu grup de maxim 20 copii. Taxa de participare este de 20 lei/copil, iar înscrierile se pot face accesând următorul formular de înscriere: https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 .