Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai  Bihor organizează, în perioada 26-29 aprilie, o serie de activităţi în cadrul Săptâmânii Naționale a Bibliotecilor. Expoziția tematică, atelierul de încondeiat ouă și mesele rotunde sunt doar câteva dintre activitățile programate.

Evenimentele vor debuta în data de 26 aprilie, de la ora 16.00, cu masa rotunda „Caruseul informațiilor – încotro?”. Invitații acțiunii sunt ziariști, bloggeri, creatori de conținut media, sociologi, psihologi, bibliotecari: Ioana Mădălina Ștefănică – blogger; Cristina-Liana Pușcaș – ziaristă, profesoară; Veronica Bursașiu – ziarist; Mihai Maci – filosof; Alin Crețu – psiholog;  Dinicu Braghină – ziarist de radio; Ovidiu Dan – ziarist; Radu-Alin Balaj – blogger, scriitor.
În data de 27 aprilie, între orele 11.00-17.00, se va desfășura la secțiile de împrumut ale bibliotecii activitatea Bibliotecar pentru o zi. În aceeași zi, între orele 15.00-18.00, în holul polifuncțional, orădenii sunt invitați la socializare și schimb de cărți, în cadrul acțiunii Oradea citește la bibliotecă. De la ora 17.30, în Mediatecă se va desfășura Clubul de lectură și audiție  Synesthesia.
În data de 28 aprilie, între orele 17.00-19.00 , în holul polifuncțional va avea loc un atelier de încondeiat ouă susținut de meșterul popular Viorica Știube.
În data de 29 aprilie, în Amfiteatru se va desfășura cea de-a XV-a ediție a evenimentului profesional anual Trofeul Biblioteca. În aceeași zi, de la ora 17.00, va avea loc lansarea volumului de poezie ,,Tizenkét kagyló”, de Varga Melinda.
Pe tot parcursul săptămânii vor fi la dispoziția vizitatorilor expoziții tematice.