Celebrată în data de 21 septembrie, Ziua Internațională a Păcii este o zi dedicată consolidării idealurilor de pace în interiorul tuturor națiunilor și popoarelor.

Cu această ocazie, în cadrul unui atelier de creație, copiii de la Centrul de Zi Oradea au confecționat porumbei albi cu ramura de măslin în cioc, ca simboluri ale păcii, cu ajutorul cărora au realizat un colaj decorativ, învățând despre semnificația acestei zile. „Copiii au aflat astfel că porumbelul este pasărea aducătoare de vești bune, simbolizând speranța, armonia, dragostea, modestia, prietenia, puritatea, bunătatea și bucuria”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Sărbătorită anual, pe plan mondial, Ziua Internaţională a Păcii a fost instituită în 1981, prin adoptarea în unanimitate a Rezoluţiei 36/67 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Această zi este marcată pentru a creşte la nivel internaţional angajamentul în slujba păcii, dincolo de orice fel de diferenduri şi pentru a contribui în plus la edificarea unei culturi a păcii, potrivit www.un.org. Cu acest prilej, se urmăreşte şi consolidarea idealurilor păcii în interiorul şi în relaţiile dintre naţiuni, precum şi în rândul oamenilor.

Ziua Internaţională a Păcii a fost marcată, pentru prima dată, în septembrie 1982, după adoptarea Rezoluţiei 55/282 a ONU, la 7 septembrie 2001, care a stabilit celebrarea acestei zile, începând cu anul 2002, la data de 21 septembrie.