O serie nouă de elevi a depus vineri jurământul militar la Şcoala „Avram Iancu” din Oradea. A fost cea de-a 37-a serie, o serie formată din 239 de elevi admiși în urma susţinerii examenului din sesiunea octombrie 2023-februarie 2024.

 

Prezent la festivitate, Petru Bledea, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a transmis viitorilor polițiști de frontieră mesajul conducerii Ministerului și i-a felicitat pentru cariera aleasă.

„Procesul de selecție pe care l-ați parcurs este începutul unui drum, mărturia faptului că aveți abilitățile necesare pentru parcursul profesional ales. Este o temelie solidă și sănătoasă pe care trebuie să construiți, iar în perioada de școlarizare acesta este misiunea dumneavoastră: să acumulați cunoștințe teoretice și practice astfel încât să vă construiți ca profesioniști pe care structurile din care faceți parte, Ministerul Afacerilor Interne, România se pot baza!” a spus Bledea.

De asemenea, cu ocazia depunerii jurământului militar, chestorul de poliție Cornel-Laurian Stoica, inspector general al Poliției de Frontieră Române, a transmis elevilor un mesaj de sprijin și încurajare, exprimându-și totodată încrederea în școala orădeană privind formarea lor ca viitori polițiști de frontieră bine pregătiţi din punct de vedere profesional: „vă așteaptă în față o carieră frumoasă, dar dificilă, care presupune multe sacrificii și implicare maximă, însă atunci când veți reuși să vă îndepliniți misiunea, veți avea mândria și satisfacția că ați câștigat respectul cetățeanului. Vreau să vă felicit pe dumneavoastră, elevii care, de astăzi, sunteți trup şi suflet în slujba țării noastre şi să vă mulţumesc pentru dăruirea şi efortul care v-au adus aici şi care vă vor însoți, sunt convins, de-a lungul întregii cariere.”

Cei 239 de elevi din actuala serie care vineri au depus jurământul militar au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere din perioada octombrie 2023-februarie 2024. Durata studiilor pentru această serie este de un an iar curricula de învăţământ este permanent actualizată cu legislația incidentă domeniul de activitate și ținând cont de cerinţele actuale ale societăţii.

Emoția promovării examenului de admitere, dar și vibrația depunerii jurământului militar dau acestei zile o importantă și o însemnătate aparte pentru tinerii elevi. Cu atât mai mult azi este o zi specială, așa cum a amintit în cuvântul său, directoarea școlii, comisar-șef de poliție Aura Sima: „veţi jura în faţa drapelului de luptă tricolor, care reprezintă România. El este simbolul devotamentului și al credinței, valori pe care va trebui să le respectaţi şi, la nevoie, să le apăraţi, indiferent ce sacrificii vă impune statutul vostru de apărători ai ordinii şi liniștii publice în zona de frontieră.”

La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor MAI şi MApN din garnizoană, veterani de război, şefi şi directori ai instituţiilor care cooperează cu școala din Oradea şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea formațiunilor de elevi, într-o atmosferă încărcată de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi.