Şase din cei 10 tenori care vor concerta sâmbătă în Cetatea Oradea, alături de maestrul Leonardo Quadrini, au fost prezenți miercuri, la Filarmonica de Stat. Printre altele, artiștii au vorbit despre bucuria de a împleti frumusețea muzicii, cu caritatea.

„Muzica dă viață. Acesta este aspectul nobil al evenimentului. Umanitatea va fi un plus la valoarea muzicală a concertului”, a spus maestrul Leonardo Quadrini la începutul conferinței. Alături de el au participat tenorii: Ignacio Encinas din Spania, Vitaliy Kovalchuk din Ucraina, Sebastian Ferrada din Uruguay, Julienne Attoumbre din Coasta de Fildeș, Sinikiro Kawasaki din Japonia, Liu Jianwei din China, prezentatoarea Mihaela Tatu și președintele Asociației Italiani în Bihor, Antonio Sargenti.

„Mă întorc în Oradea după 27 de ani. Oradea este frumos luminată și s-au schimbat multe din 1995. Acum arată noaptea ca Budapesta, Roma, Paris. Orchestra de aici e profesionistă și bună. Nivelul e ridicat. Pe lângă muzica italiană, care va fi baza, pe scenă ne vom juca cu anumite aspecte muzicale naționale. Sper să facem un concert frumos și să lăsăm o impresie muzicală bună. Va fi un program lejer, dar cu multă muzică de calitate. Vom cânta 25 de piese în total, iar concertul va dura peste două ore”, a spus, printre altele, Leonardo Quadrini.

Foarte emoționant a fost discursul tenorului ucrainean care a spus că nu a stat pe gânduri când a auzit că spectacolul va fi în România.

„Vreau să le mulțumesc românilor, prin muzică, pentru ceea ce au făcut pentru țara mea. Nu vom uita niciodată acest lucru”, a spus Vitaliy Kovalchuk.

Până la această oră, din cele 1.050 de bilete s-au vândut 800, ceea ce înseamnă că perimetrul din centrul cetății va fi plin sâmbătă, la ora 20.30. Biletele se pot achiziționa de pe site-ul blt.ro. Fondurile vor fi folosite pentru a ajuta copiii cu boli rare din Bihor să se trateze într-un spital din Italia.