Cea de-a treia ediție a evenimentului Infinite Dance Festival a luat sfârşit duminică, 28 octombrie, când orădenii au avut ocazia de a viziona spectacolul-balet contemporan intitulat „Deşteptarea corpului” al Operei Maghiare de la Cluj-Napoca.

Unic în regiune, festivalul Infinite Dance are ca scop promovarea diferitelor forme de teatru-dans. Astfel, în programul evenimentului, care a avut loc între 22-28 octombrie, publicul a avut ocazia să vadă spectacole de balet clasic și contemporan, respectiv producții de dans modern.  Seria spectacolelor din Sala Mare a fost deschisă în 24 octombrie, de la ora 19.00, de producţia intitulată „Absurdia” a Baletului Contemporan din Szeged (Ungaria), o trupă de renume internaţional. Spectacolul prezentat reflectă situaţiile obişnuite şi problemele sociale cu un umor grotesc şi liră naivă. Coregraful spectacolului este renumitul artist Juronics Tamás. În 25 octombrie, Teatrul de Dans Bartók din oraşul maghiar Dunaújváros, a prezentat spectacolul „Terminal”, în care pasagerii învaţă dansurile tradiţionale ale celorlalţi, demonstrând lumii că neplăcerile de zi cu zi, cum sunt pauzele nedorite, pot deveni un prilej de a ne distra împreună. Vineri, 26 octombrie, au urcat pe scenă studenţii specializărilor de balet clasic, dans contemporan şi dans popular ai Universităţii Maghiare de Dans, dar şi viitorii coregrafi de la Universitatea de Arte Târgu Mureş şi de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti.

Sâmbătă, 27 octombrie, publicul a fost invitat să urmărească două spectacole scurte  în Sala Mare a teatrului. În prima jumătate a serii a avut loc spectacolul „Nevoia de aer”, de Ziggurat Project, realizat în cadrul programului Imre Zoltán, iar în a doua parte, „Labirint”, de Compania Duda Éva. În 28 octombrie, de la ora 19.00, ediţia din acest an a festivalului a fost închisă de spectacolul de balet contemporan intitulat „Deşteptarea corpului” al Operei Maghiare de la Cluj-Napoca.