Anthony Delon, Corina Moise, Daniel Buzdugan şi Dana Rogoz au filmat luni, 6 februarie, primele scene, la etajul III al Imprimeriei de Vest din Calea Aradului.

Ieri au început filmările pentru „21 de rubini”, o coproducție româno-americană în regia preotului ortodox Ciprian Mega, numit paroh la Biserica „Sf. Spiridon” (bisericuța de lângă Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”), la începutul anului 2018.

Din distribuție fac parte staruri internaționale, precum: Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabetta Pellini, alături de cei mai cunoscuți actori români, Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone, Răzvan Vasilescu, Corina Moise.

Unul dintre cele mai importante proiecte cinematografice din țară i-a adus la Oradea în prima zi de filmări pe actorii Corina Moise şi Anthony Delon, care au intrat imediat în rolurile personajelor - procuroarea Nina, alături de prietenul ei, Yuri, în scena unui interviu în studio, susţinut cu oameni de radio, interpretaţi de moderatorul Daniel Buzdugan şi de actriţa Dana Rogoz.

„Filmările vor dura aproximativ două săptămâni și se vor derula în mai multe clădiri istorice, printre care Teatrul Regina Maria. Astăzi (n.r. - ieri), au început la ora 10.30 și se vor încheia la ora 18.30. Se filmează o singură secvență”, ne-a declarat Eliza Zdru, asistent de regie secund.

Pentru aceste filmări, echipa a adus la Oradea camioane întregi ce poartă echipamente tehnice, generator de energie, tehnicieni, şi va angaja sute de figuranți.

„21 de rubini” este parte a unei trilogii cu același nume, din care fac parte „Dimineața care nu se va sfârși” și „Glasul care strigă în pustie”, fiind în sine un tablou al societății românești post-decembriste. Așa cum explica Ciprian Mega, cele 21 de rubine sunt un fel de moștenire, sunt pietrele dintr-un ceas de mână dăruit de tată fiului său. Iar această moștenire e mai mult sau mai puțin valoroasă, depinde cum te raportezi la ea. „21 de rubini” sunt două filme într-unul singur, un film care prezintă modul în care s-a transformat societatea după Covid și războiul din Ucraina.

Producătorii filmului sunt Laura Mega și Silviu Ciobanu, director de imagine este Liviu Mărghidan. Producători executivi sunt Natalia Neag și Kimberly Hines. Montajul va fi semnat de Corina Stavilă, iar sunetul de Mihai Bogos.