Cetatea Oradea a găzduit, în perioada 19-22 mai, Street Food Festival, o aventură culinară care a cucerit mii de orădeni în weekend. Anul acesta conceptul a fost #gourmetAF și #funAF.

 

Astfel, participanții s-au bucurat de tasty international street food, food tours ghidate, meniuri de degustare și amazing drinks, dar și de live music & DJ sets de la artiștii preferați, dance garden, picnic place, amazing locations, booktruck, cool brand activation.

De vineri până duminică, Robin and the Backstabbers, Corina Sîrghi & Taraful Jean Americanu’, The Mono Jacks, Ana Coman, Alexu & The Voices Inside și Melting Dice au fost artiştii care au încântat auzul festivalierilor şi i-au convins să danseze în aer liber.
Ca în fiecare an, vedetele ediţiei au fost Food truck-urile atent selectate pentru a oferi o adevărată călătorie culinară internațională.

Organizatorii au reuşit un mix impresionant de arome, specifice bucătăriei internaționale, pe care le-au asezonat cu o gamă largă de băuturi reci, ideale pentru serile de weekend în mijlocul verii. Noutatea de anul acesta a fost „porția de degustare” pe care participanții au găsit-o la fiecare food truck, o porție mai mică menită să ajute pofticioșii să guste câte puțin din tot. O altă noutate a fost posibilitatea comandării preparatului preferat direct din aplicația Tazz. Cu o simplă notificare din aplicație, doritorii au putut comanda şi au putut să se relaxeze sau să danseze până când aplicaţia i-a anunţat că-şi pot ridica comanda, fără a mai fi nevoiţi să stea la cozi.

Best of Street Food Tour a fost o altă noutate. Orădenii au putut participa, pentru suma de 79 de lei, la un tur ghidat prin festival. Turul a cuprins o descriere generală a ceea ce a însemnat și înseamnă street food-ul şi trei porții de degustare sărate, o degustare dulce și o băutură fresh. Festivalul s-a dovedit un real succes, aducând mii de orădeni în cetate pe parcursul celor patru zile de desfăşurare.