Trupul unui bărbat a fost găsit, ieri dimineaţă, pe spaţiul verde dintre pista de biciclete de pe malul Peţei şi blocurile de pe strada Grigore Ureche din Oradea. Un locatar a alertat autorităţile, la faţa locului sosind echipe de criminalişti şi procurori care au început cercetările. Ulterior, anchetatorii au anunţat că au un cerc de suspecţi şi că au început audierile.

 

Un orădean care locuieşte într-unul din blocurile de pe strada Grigore Ureche este cel care a văzut cadavrul şi a sunat la 112, ieri dimineaţă, între 8.30 - 9.00. Zona a fost imediat împânzită de poliţişti, criminalişti şi procurori. Potrivit martorilor, bărbatul, un tânăr cu vârsta în jur de 30 de ani, era culcat în iarbă, doar în lenjerie intimă şi prezenta mai multe lovituri la nivelul capului.

„Era acoperit cu ceva, părea o haină, şi cu frunze. Capul era plin cu sânge. E un bărbat înalt, îngrijit şi cu un păr negru, scurt. Noi dormim acum cu geamurile închise şi nu am auzit nimic. Nici un scandal, nimic. Vara mai vin tineri aici şi mai stau la o partidă de cărţi, mai consumă o sticluţă de ceva. Dar acum nu am auzit absolut nimic”, le-a spus, ieri, jurnaliştilor, o orădeancă care locuieşte în blocul din apropierea locului în care a fost găsit cadavrul.

Anchetatorii au împrejmuit întreaga zonă cu bandă galbenă, pentru a ţine curioşii la distanţă, fiind adus inclusiv un câine de urmă. Tot perimetrul a fost scotocit în căutare de probe, criminaliştii adunând toate obiectele găsite. După primele concluzii, anchetatorii au stabilit că tânărul a fost ucis. Cadavrul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei, specialiştii urmând să se pronunţe exact şi cu privire la ora decesului şi cu privire la modul în care s-a produs acesta. Ulterior, procurorii au anunţat că victima a fost identificată, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 27 de ani. De asemenea, la câteva ore de la descoperirea cadavrului, autorităţile au precizat că există un cerc de suspecţi. „Există o anchetă penală având ca obiect infracţiunea de omor. Am fost anunţaţi că un trecător a văzut pe spaţiul verde, în zona delimitată de blocuri, între strada Grigore Ureche şi pârâul Peţa, cadavrul unui bărbat prezentând multiple urme de violenţă la nivelul capului. S-a deplasat o echipă de poliţişti şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi au fost demarate cercetările locului faptei. Cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi determinarea cauzei decesului.

Din cercetările preliminare rezultă că moartea a fost violentă, prin aplicarea unor lovituri cu un corp dur în zona capului. Există un cerc de suspecţi, am început deja audierile. În privinţa unora se efectuează activităţi de identificare şi căutare”, a declarat procurorul Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.