Pregătirile pentru ediția din acest an a Târgului de Crăciun Oradea sunt pe ultima sută de metri. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 30 noiembrie, la ora 18.00, cu aprinderea miilor de beculețe, introducând vizitatorii în lumea de poveste a Sărbătorilor de Iarnă.

 

În Piața Unirii, lucrările de amenajare a patinoarului au început de câteva zile, prin delimitarea spațiului și montarea unor stâlpișori de metal, după care a fost montat gardul de împrejmuire a acestuia. Anul acesta, patinoarul este amenajat în zona Băncii Feroviare, iar în apropierea scenei, sunt amenajate căsuțele pentru comercianți. De asemenea, a fost montată și roata gigantică, ce îi va ridica deasupra orașului pe cei mai curajoși dintre participanții la târg, Oradea fiind singurul oraș din ţară care are o astfel de roată în cadrul Târgului de Crăciun.

Două locații îi vor întâmpina pe orădeni, dar și pe turiști, în acest an la Târgul de Crăciun Oradea: Piața Unirii (30 noiembrie - 31 decembrie), sub sloganul „Simte magia Crăciunului” și Cetatea Oradea (8 - 17 decembrie), sub sloganul „Tradiții și obiceiuri de Crăciun”.

Programul târgului va include o serie de activități și momente specifice Sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Pe scena Târgului vor evolua Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, Nicola, Boney M, Ştefan Bănică Jr. şi alţii. Nu vor lipsi nici activitățile pentru cei mici, ei având parte de multe surprize: pe lângă activitățile tradiționale, se va realiza și atelierul Moșului, Căsuța lui Moș Crăciun și ieslea tradițională, care în acest an va fi montată în Cetatea Oradea. În Piața Unirii, ieslea care reprezintă scena nașterii lui Isus va fi proiectată pe catedrala Romano-Catolică Sfântul Ladislau.

În total, vor fi amenajate cinci zone: căsuțe cu cadouri, zonă de food, zonă de copii, zonă de distracții și scenă.

De menționat că în perioada 28 noiembrie, ora 18.00 - 2 ianuarie, ora 14.00, circulația mașinilor în Piața Unirii, de la strada Primăriei până la strada Iuliu Maniu, va fi închisă. Vizitatorii vor putea parca gratuit în curtea primăriei, după ora 16.00, pe toată perioada târgului.