Iubitorii de carte au motive de bucurie. Miercuri, 11 mai, cel mai vizitat târg de carte își va deschide porțile în Piața Unirii din Oradea. Oferta va fi una bogată, cu 45 de participanți, printre care cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de jocuri educative și muzică.

Cea de-a opta ediție orădeană a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se apropie de momentul debutului. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 21.00, iar accesul publicului va fi gratuit. Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 11 mai, la ora 12.00.

Un adevărat festin cultural, dar și un excelent prilej de relaxare îi așteaptă, în intervalul 11 – 15 mai, pe orădenii pasionați de carte, odată cu revenirea evenimentului la coordonatele tradiționale. Principalele sale ingrediente vor fi: oferta bogată prezentată de cei 45 de participanți, printre care figurează cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de jocuri educative și muzică; mii de titluri, din domenii extrem de variate, printre care la loc de cinste se vor afla cele mai recente apariții de pe piața editorială națională; zeci de evenimente, majoritatea lansări, prezentări de carte și întâlniri cu scriitori, urmate de sesiuni de autografe; ateliere de artă plastică dedicate copiilor, organizate în colaborare cu Asociația Pro Bambini Oradea și o expoziție de pictură, cu lucrări aparținând unui foarte tânăr artist orădean, premiat la competiții internaționale.

Ca și la celelalte evenimente ale Caravanei Gaudeamus, toate standurile găzduite în Piața Unirii se vor regăsi în format virtual pe gaudeamus.ro, alături de standurile participanților care au optat exclusiv pentru această variantă.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, partener tradițional al acestei etape a Caravanei Gaudeamus, cu sprijinul Primăriei Oradea.