Lucrurile frumoase merg întotdeauna împreună. Așa a fost și în weekend, la Târgul de produse locale și antichități de la Biharia, unde participanții s-au putut delecta cu bucate alese și s-au bucurat de antichități, motociclete, mașini de epocă și multe alte surprize.

Deceniile care trec pe lângă noi se agață mereu, cu forță, de prezent. Chipurile și obiectele din trecut, din casele bunicilor sau din fotografiile vechi, își fac uneori loc în  lumea noastră. Locul comun în care trecutul și prezentul par a reuși să se înțeleagă îl dau încă târgurile și bazarurile care se organizează în județ. Unul dintre acestea, Târgul de produse locale și antichități, tocmai a avut loc, sâmbătă și duminică, în Cetatea Biharia.   

În prima zi, participanții au fost întâmpinați cu ceaune și miros de bogrács. De la intrare, în partea dreaptă, erau amplasate zeci de tarabe cu produse de toate felurile. Aici, pe una din mesele de lemn scorojit, își făcuse loc un volum din „Tratatul de neurologie” a lui C. Arseni, alături de „Opera lui Mihai Eminescu” de G. Călinescu și de o cutie de carton, burdușită cu discuri de vinil. Se vorbea română, maghiară și romani. 

Pe celelalte mese, își așteptau mușterii, mărgele de toate culorile, figurine de lemn și metal, tablouri în ulei, candelabre, farfurii cu modele tradiționale românești și maghiare, păpuși, ceasuri cu pendule de toate mărimile, covoare,  perdele, carne afumată, brânzeturi, produse apicole.

Pe lângă antichități și produse locale, participanții au putut admira sâmbătă, în cadrul „Retro Paradei Primăverii 2024” organizată de Retromobil Bihor, mașini de epocă de o rară frumusețe.

Și iubitorii sportului pe două roți au avut parte de bucurii. Tot în Cetatea Biharia avut loc o întrunire, o parada moto și un concurs organizat de Wild Hawks Diosig-Săcueni și Hawks Bikers Biharia.

„Târgul este la a șasea ediție și, pentru prima dată, am organizat și o competiție de preparate la ceaun. Au participat 16 echipe. În general producători locali. Și motocicliștii au o echipă în concurs. Juriul este condus de un chef din Londra. Pe lângă acest concurs, am organizat și o competiție de Cruce”, a declarat, pentru Crișana, Szilagyi Zoltan, primarul comunei Biharia.