Bucurie pentru cei mici și cei mari în următoarele două săptămâni. S-a deschis a doua ediție a Târgului de Paști din Oradea, una plină cu surprize, bunătăți și suveniruri. Pe lângă ceea ce se va putea gusta în Piața Unirii, cei mici vor putea vedea piese de teatru speciale, atât în română cât și în maghiară la Sala Arcadia.

 

La fel ca anul trecut, deschiderea Târgului de Paști din Oradea nu a fost cu tăiat de panglici, ținute la patru ace și discursuri pompoase. Cei doi organizatori, Norbert Banto, director al Agenției de Management a Destinației Bihor și Mihai Jurca, președintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), au prezentat noutățile și au răspuns întrebărilor ziariștilor. 

„Consiliul Județean prin Agenția de Management a Destinației Bihor este co-organizator la acest târg, cu APTOR-ul colaborăm de foarte mult timp pe tot ce înseamnă promovările turistice ale Oradiei și ale Bihorului, sperăm ca această colaborare să continue. Noi am venit cu o ofertă în special pentru copii. Am pregătit ateliere de creație, în ambele weekenduri, unde copiii își vor putea crea propria jucărie, respectiv acele jocuri tradiționale din lemn care au mai fost prezente la diferite evenimente și au avut succes. Să nu uităm de spectacolele de la Teatrul de Păpuși, în acest weekend fiind Paștele Catolic vor fi spectacole pentru copii susținute de trupa Liliput iar weekendul viitor, de cei de la Arcadia. Sperăm ca târgul să fie mai bogat și vizitat de cât mai mulți orădeni și turiști”, a spus Norbert Banto, director al Agenției de Management a Destinației Bihor.

Mihai Jurca a spus că noutatea principală a ediției din acest an vine din numărul mai mare de comercianți, 35% dintre ei producători tradiționali din Bihor. „Programul este mult mai divers, în special pentru copii, iar decorul evocă sărbătorile pascale, primăvara, învierea naturii. Ne-am străduit să le oferim vizitatorilor spații cât mai prietenoase iar prin colaborarea cu Grădina Zoologică am adus aceste animăluțe care au avut mare succes în rândul copiilor și anul trecut. În ceea ce privește prețurile, ca la orice eveniment sunt mai mari decât în rețelele mari de magazine, din mai multe motive. Din cauza volumului produselor și a costurilor de transport plus cele pentru ocuparea domeniului public. Asta se întâmplă peste tot, la târguri prețurile sunt un pic mai mari. Noi încasăm 75 de lei pe zi pe o căsuță, ceea ce e un preț acceptabil, la fel ca anul trecut. Nu controlăm zona de prețuri și nici nu o vom controla pentru că piața se va regla de la sine” a declarat, pentru CRIŞANA, Mihai Jurca, președintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune care a mai spus că următorul eveniment de amploare va fi Street Food Festival la jumătatea lunii mai, tot în Piața Unirii. Până atunci, în aceeași locație va avea loc Târgul de Carte Gaudeamus, și, pe 20 aprilie, un spectacol folcloric dedicat zilei orașului. În iunie vor fi Kids Fest, apoi Turul Ciclist și European Music Open.

 

Programul evenimentului

Târgul de Paști 2018 se desfășoară după următorul program: luni, 2 aprilie, ora 12.00, întâlnire cu Iepurașul de Paști; marți, 3 aprilie, între orele 17.00-18.00, lecturi pentru copii - atelierul Lutelierului; joi, 5 aprilie, între orele 11.00-12.00, Căsuța cu povești, atelierul Lutelierului; vineri, 6 aprilie, ora 11.00, parc cu jocuri tradiționale din lemn (până la ora 19.00); ora 14.00, ateliere de creație pentru copii; sâmbătă, 7 aprilie, între orele 11.00 - 12.00, Căsuța cu povești, atelierul Lutelierului; ora 12.00, spectacol de teatru de Copii Arcadia - „Hansel și Gretel”; ora 11.00, parc cu jocuri tradiționale din lemn (până la ora 19.00); 13.00, întâlnire cu Iepurașul de Paști; ora 14.00, ateliere de creație pentru copii; duminică, 8 aprilie, ora 11.00, parc cu jocuri tradiționale din lemn (până la ora 19.00); ora 12.00, întâlnire cu Iepurașul de Paști; ora 14.00, ateliere de creație pentru copii; ora 16.00, demonstrație și acrobații cu câini; luni, 9 aprilie, ora 12.00, întâlnire cu Iepurașul de Paști; ora 16.00, demonstrație și acrobații cu câini; ora 14.00, tradiții de Paști din Bihor - Ansamblul Crișana. Târgul va fi deschis în Piața Unirii din Oradea până pe data de 9 aprilie, astfel: marți, miercuri și joi, între orele 14.00-21.00, iar vineri, sâmbătă, duminică și luni, între orele 12.00-22.00.