Tradiţionalul Târg de Produse Tradiţionale le-a dat prilejul orădenilor să îşi umple cămara cu tot felul de bunătăţi. Peste 30 de producători şi comercianţi din Bihor şi judeţele învecinate şi-au etalat pe tarabe produsele ecologice, realizate după reţete străvechi.

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, cumpărătorii care au trecut pragul Era Shopping Park s-au bucurat din nou de oferat reunită a producătorilor tradiţionali. Vizitatorii târgului s-au bucurat de ultimele fructe şi legume de sezon, şi-au cumpărat delicioase murături tradţionale, zacuscă, paste de casă, cârnaţi şi muşchiuleţ afumat trdiţional, pâine albă sau neagră coaptă pe vatră, miere de albine şi alte produse apicole, ceaiuri naturale, dar şi delicioase plăcinte calde. Amatorii de dulciuri au avut de ales dintr-o varietate mare de turtă dulce, gemuri şi magiun de casă. În plus, sarmalele tradiţionale de post sau fierte cu costiţă de berbec au făcut deliciul gurmanzilor. O pată de culoare şi bună dispoziţie o dă târgului Sandu de la Pericei, care este nelipsit cu pălinca de pere şi gutui, despre care spune că merge ca unsă cu slănina tradţională din porc rasa Mangaliţa şi ceapa de la Pericei. „Garantat, nu rămâne nicio urmă de colesterol rău" dă asigurări Sandu de la Pericei. Nicolae Tincău din Girişu de Criş este unicul producător de uleiuri din floarea soarelui şi din seminţe de dovleac presate la rece. Uleiul este ambalat în condiţii de igienă strictă fiind un produs natural, extras - aşa cum o arată şi numele - fără procedee termice aşa încât îşi păstrează nealterate proprietăţile terapeutice. Pentru că cei mici au fost extrem de încântaţi de Ferma Animalelor, aceasta va mai rămâne încă o săptămână la ERA Park. Astfel, în decorul unic al fermei în prag de toamnă, cei mici se vor putea plimba cu tractoraşele conduse de ei şi vor putea transporta fructe şi legume de sezon. Pe parcursul plimbării ei se vor întâlni cu cele mai simpatice animăluţe, iar în hambar îi vor aştepta tot soiul de bunătăţi.