Teatrul Arcadia a participat, săptămâna trecută, la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Sub bagheta lui Merlin”, Timişoara 2018, cu producţia artistică Cenuşăreasa. Spectacolul s-a bucurat de aprecierea publicului, dar şi a juriului care i-a oferit scenografei Oana Cernea Premiul pentru Costume.

Teatrul Arcadia a onorat miercuri, 4 octombrie, invitaţia de a participa la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional „Sub Bagheta Lui Merlin”, festival desfăşurat în Timişoara şi organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin. În cadrul evenimentului, trupa Arcadia a participat cu spectacolul Cenuşăreasa, una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate producţii artistice orădene pentru copii din ultimii ani. Prezenţa Arcadiei pe scena festivalului nu a trecut neobservată, trupa orădeană bucurându-se de entuziasmul publicului, dar şi de aprecierea juriului. Astfel, spectacolul s-a întors acasă cu un binemeritat premiu: Premiul pentru Costume, acordat Ex Aequoe scenografei orădence Oana Cernea, pentru spectacolul Cenuşăreasa, şi scenografului Mihai Androne (Teatrul Imaginario Ploieşti), pentru costumele din spectacolul Vrăjitorul din Oz. Premiul este cu atât mai important cu cât teatrul orădean a fost prezent în festival alături de alte 16 prestigioase teatre din România, Italia, Ungaria şi Republica Moldova.

Spectacolul Cenuşăreasa a avut premiera în aprilie 2017 şi s-a bucurat de aprecierea publicului orădean, dar şi de aprecierea publicului de specialitate, fiind invitat şi în Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck, ediția a XVI-a – Cluj-Napoca, octombrie, 2017. Spectacolul a fost pus în scenă de regizoarea Adela Moldovan, cea care semnează şi dramaturgia, şi îi are în distribuţie pe actorii: Consuela Egyed, Alexandru Pop, Andrei Fazecaş, Florin Stan, Zentania Lupşe, Armanca Serac, Florian Silaghi şi Igor Lungu. Scenografia spectacolului a fost realizată de Eustaţiu Gregorian, costumele de Oana Cernea, iar muzica de Ladislau Luptovits.