Pentru a doua oară consecutive Oradea a găzduit The Color Run, eveniment care a avut debutul absolute în anul 2011, în Statele Unite ale Americii. Ediţia din 2019 a fost intitulată The Color Run Love Tour şi a reunit la start peste 1000 de orădeni.

Peste 1.000 de participanți au trecut prin tone de pudră colorată și valuri de spumă sâmbătă, 22 iunie, în Piața Unirii, la „The Color Run Love Tour”, un eveniment de sport şi entertainment care are la bază o probă de alergare pe distanţa de 5 km, necompetitivă.

La The Color Run nu există limită de vârstră. Ca şi anul trecut, la start s-au aliniat familii cu copii, cupluri, tineri, adolescenţi şi preadolescenţi, dar şi vârstnici care au vrut să se bucure de sport într-o manieră inedită. Astfel, la la fiecare kilometru parcurs, participanții au trecut printr-o poartă de culoare, în care au fost vopsiți din cap până în picioare cu pudră colorată, 100% naturală, non-alergică, făcută pe bază de amidon, iar la finalul cursei, au trecut prin spumă. La ediția din acest an a evenimentului, accesul în zona de eveniment din Piața Unirii va fi permis de la ora 16.00, iar primul start a fost dat la ora 18.00. Au fost mai multe starturi succesive, la fiecare 4-5 minute, iar până la ora 18.20, au pornit în cursă  toți participanții înscriși. Primul nor de pudră colorată a fost la ora 20.00, iar următorul la 20.30.La final, toți participanții au primit medalia cu magicul Unicorn, dar şi apă pentru rehidratare şi un pliculeţ de pudră colorată. Cel din urmă i-a ajutat să adauge o explozie de culori festivalului de muzică ce a urmat cursa.

Cea de-a doua ediţie The Color Run, denumită Love Tour după tema iubirii şi prieteniei, a venit în întâmpinarea participanţilor cu pachete de tip Standard First Love (110 lei), Premium Big Love (150) şi VIP All Love (210) al căror conţinut a diferit din punct de vedere al produselor pe care participanţii le-au primit.

O parte din încasările din taxa de participare au fost redirecţionate spre Fundaţia Renaşterea care luptă împotriva cancerului la sân şi care susţine femeile nevoite să lupte împotriva acestei boli.

The Color Run a avut debutul absolute la nivel mondial în anul 2011, în Statele Unite ale Americii. În anul 2014 evenimentul a debutat şi în România. Primele oraşe care l-au găzduit au fost Bucuresti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. În 2015 peste 5 milioane de alergători au participat în mai mult de 225 de evenimente din peste 50 de ţări. În România s-au adunat până în aho 2019,  peste 115.000 de alergatori în cadrul a 33 de evenimente.