Renumitul designer român Cătălin Botezatu a fost invitatul special al „Galei Diplomelor 2022”, eveniment artistic organizat vineri seară, la Muzeul Țării Crișurilor. 

Gala Diplomelor a cuprins o expoziție în care au fost prezentate lucrările de licență ale studenților de la programele de studiu Design, Pictură, Grafică și Arte decorative, lucrări de dizertație de la programele de master Arte plastice și multimedia și Design de obiect: Modă și ambient, precum și o prezentare de modă cu lucrări de licență ale absolvenților de la programul de studiu Modă. În cadrul acestui eveniment artistic au fost prezentate lucrările de licență ale studenților de la programele de studiu Design, Pictură, Grafică și Arte decorative. Nu au lipsit nici lucrări de dizertație de la programele de master Arte Plastice, Multimedia și Design de obiect: Modă și Ambient. De asemenea, a avut loc o prezentare de modă cu obiecte vestimentare, care sunt chiar lucrările de licență ale absolvenților de la programul de studiu Modă, Design Vestimentar.

Gala Diplomelor Facultății de Arte Vizuale, secția Design vestimentar, din cadrul Universității Oradea, a fost organizată, în acest an, de către Asociația „Arta Educației și Frumuseții', respectiv fashion stylistul Marius Molan și top modelul Andreea Cerniavschi, ambii formatori. Proiectul, aparținând Facultății de Arte Vizuale Oradea, a fost pliat pe conceptul de cultură și civilizație urbană, implementat de către asociația organizatoare, care l-a avut ca invitat special pe renumitul designer român Cătălin Botezatu. Acesta, în calitate de director artistic al evenimentului, a coordonat toate cele opt prezentări ale colecțiilor absolvenților tineri designeri, precum și colecția grupului Mobiente, respectiv Amavi.

Prima colecţie prezentată a fost „Hourglass”, semnată de Roberta Cata. A urmat „Renewd”, formată din opt piese semnate de Mădălina Harba. Camelia Ienciu a creat zece ţinute, inspirate de arhitectura postmodernă spaniolă, mai precis de complexul de apartamente La Muralla Roja. O altă colecție a fost „Jelly fish”, realizată de Antonia Ardelean, urmată de Timea Sasca cu colecţia „Pinky promise”, Andrada Lorena Blocău - „Fresh start!”, Roberta Varhanyszki - „SOS Nature” şi Roxana Popoviciu - „That 70`s Look”.

Colecțiile tinerelor absolvente au fost apreciate de invitatul special al evenimentului, Cătălin Botezatu, creatorul de modă asistând în premieră la acest eveniment. Toate modelele din prezentări au aparținut agenției MModels Romania.