De luni, 10 februarie și până vineri, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” serbează 30 de ani de la înființare, printr-o suită de evenimente menite să scoată în evidență identitatea școlii. Ieri, la ora 11.30, în Aula Magna, s-a desfășurat o masă rotundă care l-a avut în centru pe patronul spiritual Aurel Lazăr.

Evenimentele au început luni, la ora 12.00, cu Ziua Porților deschise „Și tu poți fi lăzărist”, în care elevii din Oradea au avut ocazia să viziteze școala și să dialogheze cu profesorii și elevii. La aceeași oră a avut loc lansarea firmelor de exercițiu „Micul antreprenor” și a mai multor expoziții (Colecții și colecționari, lansarea numărului omagial al revistei școlii etc). Ieri, la ora 12.00, în Aula Magna, a avut loc o masă rotundă care l-a avut în centru pe Aurel Lazăr și care a fost condimentată cu scenete de teatru și dansuri populare. De la ora 13.00, în aceeași locație, a avut loc o altă activitate intitulată „Dialog de suflet”.

Astăzi, de la ora 10.00, elevii și profesorii se vor deplasa la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” și vor depune coroane la statuia marelui om de stat. Tot de la ora 10.00, în Aula Magna a liceului, se va desfășura un concurs „Aurel Lazăr – patronul nostru spiritual”, iar de la ora 12.00 se va organiza, în aceeași locație, activitatea „Punte între generații – treptele succesului”. Ziua de joi va începe cu Carnavalul prăjiturilor, o competiție în care elevii își vor demosntra măiestria la gătit. De la 12.00 va începe „Lazăr și știința” urmată de „People to people” (Comunicări lăzăriste, trei ani de limbă și cultură chineză, periplu european) și de „Pe acasă și... prin lume” (EU lăzăristul, 20 de ani de cooperare europeană, România la pas & Club Europa), eveniment în care se vor pune în lumină experiențele dobândite din numeroasele proiecte europene ale școlii. Evenimentele se vor încheia vineri, 14 februarie, cu un spectacol omagial „La ceas aniversar”, desfășurat la Filarmonica de stat din Oradea.