Trei zile de distracție și voie bună: mici, bere, rock și jazz - Cetatea pusă pe grătar
Atmosferă de talcioc pe parcursul celor trei zile cât a durat Oradea GrillFest & Rock. Orădenii au putut cumpăra de la tablouri și oale, la pălincă și plante medicinale, aproape tot ce se găsește și la celelate evenimentre de acest gen, cum sunt Toamna Orădeană, Festivalul Berii sau Zilele Orașului. Totuși, la fel ca la evenimentele amintite, pe primul plan au fost micii, frigăruile, pălinca și plăcintele. Cei mici au avut la dispoziție mașinuțe și tiribomebe, târgul fiind un prilej și pentru Primărie să încerce să-i convingă pe orădeni să iasă la vot la referendumul de pe 14 iunie.
Pe parcursul târgului, orădenii au participat și la o competiție de gătit, acolo unde s-au făcut „bunătăți" la plită, grătar, ceaun şi proţap. „Ingredientele" folosite au fost mititeii, cârnaţii, carnea de porc, vită, oaie, capră, iepure şi pasăre - proaspătă, afumată sau pastramă, peştele şi fructele de mare, legumele şi fructele. Produsele finale au luat forme apetisante de toroş, bogracs, guiaş, bob-gulyas, fasole cu ciolan şi tocăniţe, ciorbe şi supe, garnituri, sosuri şi produse speciale. Cum mâncarea se „asortează" bine cu muzica, bucatele tradiționale au fost combinate cu muzică populară, scena găzduind şi festivalul-concurs de folclor „Mândru-i cântecu-n Bihor". Pentru cei mai pretențioși au cântat A.G. Weinberger, Sarmalele Reci, Jazztoday, Pseudonym, Sign Out și NOR. Cei mici au avut și ei parte de multă distracție pe tot parcursul festivalului, mai ales sâmbătă şi duminică dimineaţa, când actorii Trupei Arcadia şi magicienii profesionişti Eduard şi Bianca i-au fermecat cu numere de magie și spectacole special alese pentru ei. Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Oradea, Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Culturală D'ART.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.