Turneul naţional Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo începe în 2021 printr-o serie de concerte în aer liber programate în luna august, la Sinaia, în Târgul Jiu şi în Oradea.

În Oradea concertul este inclus în festivalul European Music Open şi va avea loc în Piaţa Unirii, în data de 28 august, de la ora 19.00.

Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului declara: „Şi în 2021 avem ocazia de a grupa apariţiile noastre concertante sub forma unui turneu naţional, Clasic la puterea a treia. Bucuria noastră este de această dată să împărtăşim din experienţa ansamblului Violoncellissimo şi unui public care încă nu ne-a descoperit, cum este cel de la Târgu Jiu şi Oradea”.  

Turneul Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo propune o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan. În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susţină concerte în diferite formule şi în diferite locuri. Iar aceste invitaţii au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât şi, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinația dintre profesionalism, prietenie, dialog între generații și multă veselie… o combinație devenită rarisimă în România! Publicul a avut ocazia de a aplauda unii dintre cei mai buni violonceliști din România, dar şi rezultatele extraordinare la care duce excelenta relație dintre Maestru și Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul şi profesorul celorlalți membri ai minunatului Violoncellissimo, a întemeiat această formație, care poate avea un număr variabil de instrumentiști, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în țară și peste hotare.
După Oradea, turneul include oraşe ca Deva, Braşov şi Ploieşti.