Eveniment deosebit în Cetatea Oradea. 204 elevi și-au luat adio de la o etapă importantă în viața lor, liceul. Vor rămâne însă în istoria Colegiului Național „Emanuil Gojdu” nu doar pentru rezultatele excelente obținute, ci și pentru cinstea de a fi a 100-a generație de absolvenți.

Cetatea Oradea a găzduit ieri o festivitate dedicată absolvenților Colegiului Național „Emanuil Gojdu”. 204 elevi din 7 clase (3 specializări) și-au luat la revedere de la colegi și profesori.

„Este o generație deosebită, care s-a putut bucura de o absolvire cum nu a mai fost din 2019, de la începutul pandemiei. Să nu uităm că și-au petrecut jumătate din anii de școală on-line. Tocmai de aceea performanțele lor sunt incredibile. Este o generație cu mai mulți șefi de promoție care încheie liceul cu nota 10: Vlad Iova, Daria Neag și Rotariu Medeea. Foarte mulți olimpici, tineri implicați în multe proiecte de voluntariat, ecologizare etc. A fost pentru prima dată când am ținut această festivitate în Cetatea Oradea și ne bucurăm că a ieșit bine. Voiam să fie totul într-un spațiu deschis, unde să poată participa oricine, să fim deschiși și transparenți și să îi inspirăm și pe ceilalți”, a spus, pentru Crișana, directoarea Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Anca Mile.

Conform aceleiași surse, pentru că au existat discuții cu privire la numărul de generații de absolvenți, au fost reverificate actele școlii.

„Prima generație de abolvenți a fost în 1922, dar au fost și generații fără promoție de absolvenți, dar și generații cu mai multe promoții. Categoric, aceasta este a 100-a generație”, a mai spus Anca Mile.